Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Αλλάζει στάση ο Ν.Κωνσταντόπουλος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αλλάζει στάση ο Ν.Κωνσταντόπουλος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ένα ακόμη μικρό βήμα σε σχέση με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής προχώρησε την Πέμπτη ο Ν.Κωνσταντόπουλος, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Π.Μολυβιάτης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην προεδρολογία, απέφυγε να αποκλείσει ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

38

Ένα ακόμη μικρό βήμα σε σχέση με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής προχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην προεδρολογία, απέφυγε να αποκλείσει ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

ΌΠως αναφέρουν Τα Νέα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε δύο μήνες θα αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματός του, διαφοροποίησε ελαφρώς τις δηλώσεις του σε σχέση με το παρελθόν και ενώ έως την Τετάρτη επαναλάμβανε ότι το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα, την Πέμπτη παρατήρησε ότι αποτελεί υπόθεση όλων των κομμάτων και θα αντιμετωπιστεί στην ώρα του.

Επίσης, ενώ μιλούσε για «εμπρηστές» και «πυροσβέστες» που «φουντώνουν» την προεδρολογία, με νεώτερες δηλώσεις του, όχι μόνο συντήρησε το θέμα, αλλά φρόντισε να ρίξει αισθητά τους προσωπικούς του τόνους κάνοντας απλώς την επισήμανση ότι η σεναριολογία τώρα, από όπου και αν προέρχεται, αποπροσανατολίζει.

Παράγοντες όλων των κομμάτων σχολίαζαν πως με τη νεώτερη παρέμβασή του ο κ. Κωνσταντόπουλος επεδίωξε να καταστήσει σαφές ότι στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής πρέπει να έχουν λόγο όλα τα κόμματα, επομένως και η Αριστερά. Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεχείρησε να ενδυναμώσει εμμέσως την πιθανότητα να προταθεί ως υποψήφιος για την Προεδρία στέλεχος του αριστερού χώρου.

Επίσης, ερμήνευαν τη δήλωση Κωνσταντόπουλου ως προσπάθεια να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της προεδρολογίας από τα ονόματα (π.χ. του κ. Σημίτη) στο χρονικό πλαίσιο της συζήτησης γύρω από το θέμα.

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να αποτελεί μία από τις επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση για το ύπατο αξίωμα. O ίδιος μιλώντας με διπλωματικούς συντάκτες χαρακτήρισε «άκαιρη» και «άσκοπη» τη συζήτηση εξηγώντας, αφενός, ότι μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα έως την προεδρική εκλογή και, αφετέρου, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι υποψήφιοι προτείνονται από τα κόμματα και δεν αυτοπροτείνονται.

Από τις απαντήσεις του υπουργού ορισμένοι θεώρησαν ότι ο κ. Μολυβιάτης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ωστόσο συνεργάτες του από το ΥΠΕΞ διευκρίνιζαν αργότερα πως με τις συγκεκριμένες διατυπώσεις ο ίδιος θέλησε να κλείσει το θέμα, καθώς τα σχετικά δημοσιεύματα ήδη του έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφορία.

Πάντως, αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Γιάννη Βαρβιτσιώτη (Flash), ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν έχει προεδρικό ενδιαφέρον είπε: «Δεν μπαίνω σε αυτή τη συζήτηση διότι είναι πολύ πρόωρη η προεδρολογία».

Στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επανήλθε και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος σε ερώτηση αν το ΠΑΣ OΚ άνοιξε νωρίς το θέμα ενδεχόμενης υποψηφιότητας του κ. Σημίτη είπε: «Θα επαναλάβω: το ότι συζητούνται, επιτέλους, στην πατρίδα μας τα αυτονόητα είναι καλό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies