Πραγματικό το ατύχημα, δεν έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών, ισχυρίζεται η Κ.Θάνου
«Περιέγραψα τα γεγονότα όπως τα έζησα και όπως τα γνωρίζω» δήλωσε η Κατερίνα Θάνου, αμέσως μετά τη μαραθώνια κατάθεσή της στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση ντόπινγκ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αρνήθηκε ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
«Περιέγραψα τα γεγονότα όπως τα έζησα και όπως τα γνωρίζω» δήλωσε η Κατερίνα Θάνου, αμέσως μετά τη μαραθώνια -κράτησε οκτώ ώρες- κατάθεσή της στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση ντόπινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υποστήριξε ότι το τροχαίο ατύχημα της 12ης Αυγούστου ήταν πραγματικό, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου, η Κατερίνα Θάνου υπογράμμισε ότι οι τελευταίες 25 ημέρες ήταν πολύ δύσκολες γι αυτήν, ευχαρίστησε ωστόσο τον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του και δήλωσε βέβαιη ότι ο κόσμος την αγαπάει και βρίσκεται στο πλάι της.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των 100 μέτρων δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το χειρότερο γεγονός των τελευταίων ημερών ήταν γι αυτή η απουσία της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Υποσχέθηκε δε να ανταποδώσει την αγάπη του κόσμου και ευχήθηκε να επιστρέψει σύντομα στα κουλουάρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατερίνα Θάνου κατέθεσε στους εισαγγελείς ότι το τροχαίο ατύχημα που είχε στις 12 Αυγούστου επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μαζί με τον Κώστα Κεντέρη με προορισμό το Ολυμπιακό Χωριό ήταν πραγματικό, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Όσο για το επίμαχο απόγευμα της 12ης Αυγούστου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέθεσε ότι, όταν μπήκαν το μεσημέρι της ημέρας εκείνης μαζί με τον Κώστα Κεντέρη και τον Χρήστο Τζέκο στο Ολυμπιακό Χωριό, κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι αναζητούνται από τη ΔΟΕ για έλεγχο αντιντόπινγκ.
Η αθλήτρια φέρεται να τόνισε στους εισαγγελείς ότι με τους αθλητικούς παράγοντες που συνάντησαν στο Χωριό μίλησαν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για τα μετάλλια που αναμενόταν να πάρει η Ελλάδα και κανένας από αυτούς δεν τους είπε για έλεγχο αντιντόπινγκ.
Η κ. Θάνου φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό γύρω στις 4.30-5.00 το απόγευμα και ακολούθως, μαζί με τον Κώστα Κεντέρη, πήγαν στο σπίτι της, γευμάτισαν και στη συνέχεια πήγαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για να κάνουν προπόνηση. Έτσι φέρεται και να δικαιολογεί το γεγονός ότι και οι δύο αθλητές είχαν τα κινητά τηλέφωνά τους κλειστά.
Από την υπεράσπιση των τριών (Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου) προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το ειδοποιητήριο της ΔΟΕ για τον έλεγχο αντιντόπινγκ υπογράφτηκε στις 19:15 από τον αρχηγό της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Γιάννη Παπαδογιαννάκη, αλλά και από μία συνοδό ελέγχου αντιντόπινγκ, η οποία με την υπογραφή της εμφανίζεται να το έχει επιδώσει στους αθλητές.
Σύμφωνα με τον συνήγορο των αθλητών και του κ. Τζέκου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, το ειδοποιητήριο έπρεπε να παραδοθεί στους ίδιους τους αθλητές και δεν έπρεπε να το παραλάβει ο κ. Παπαδογιαννάκης.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Δημητρακόπουλος, το περιθώριο για τη διενέργεια του ελέγχου έληγε στις 19:15, χωρίς να έχουν λάβει γνώση οι δύο αθλητές. Με αυτόν τον ισχυρισμό, ο κ. Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, αναρωτήθηκε αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της παρακώλυσης ελέγχου ντόπινγκ.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.