Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το χρυσό μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες, είπαν Γ.Αγγελοπούλου και Ζ.Ρογκ

Το χρυσό μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες, είπαν Γ.Αγγελοπούλου και Ζ.Ρογκ

Η Αθήνα έζησε μοναδικές στιγμές τις 17 ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου κατά την ομιλία της στην Τελετή Λήξης. «Έλληνες, κερδίσατε!» είπε ο Ζακ Ρογκ στα ελληνικά ενώπιον 70.000 θεατών που ζητωκραύγαζαν στο ΟΑΚΑ...

31

Η Αθήνα έζησε μοναδικές στιγμές τις 17 ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου κατά την ομιλία της στην Τελετή Λήξης. Η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» τόνισε ότι υπάρχει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο που ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

«Όταν όλος ο κόσμος είδε τις εντυπωσιακές μας εγκαταστάσεις, την άψογη επιχειρησιακή λειτουργία μας, όλα αυτά τα σύγχρονα επιτεύγματα, στην πιο ιστορική σκηνή, όλος ο κόσμος ανακάλυψε μια Νέα Ελλάδα» δήλωσε η κ.Αγγελοπούλου.

Ευχαρίστησε την Ολυμπιακή οικογένεια, την οικογένειά της, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κ.Καραμανλή, τον πρώην πρωθυπουργό, Κ.Σημίτη, τους εργαζόμενους της «Αθήνα 2004», τους εθελοντές και τα εκατομμύρια των Ελλήνων.

«Η Αθήνα ήταν εξαιρετική για τους αθλητές και η Ελλάδα εξαιρετική για τους Αγώνες. Ήταν χαρά μας που σας είχαμε μαζί μας, κρατήσατε τις σημαίες σας, σηκωθήκατε για κάθε εθνικό ύμνο, χορέψατε στο ρυθμό της μουσικής μας, σας ακούσαμε να λέτε τις πρώτες σας λέξεις στα ελληνικά» προσέθεσε η κ.Αγγελοπούλου, ευχαριστώντας όλους τους αθλητές και τους επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή όλων των Ελλήνων πολιτών στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων: «Υπάρχει όμως ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο που απονέμεται σήμερα το βράδυ. Και αυτό ανήκει σε όλους τους Έλληνες»

»Γιατί για 17 ημέρες, όλοι εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα, άλλοι στο στίβο, στις πισίνες, και στη θάλασσα, άλλοι στις πύλες εισόδου και στις Ολυμπιακές Λωρίδες, άλλοι στο παρκέ και στα ταπί, άλλοι στις κερκίδες των σταδίων, άλλοι στο Θησείο και την Πλάκα και άλλοι στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και το Ηράκλειο, άλλοι στους βατήρες και τους κρίκους και άλλοι στα Κέντρα Τύπου και το Ολυμπιακό Χωριό».

«Κοιτάξτε αυτό το Στάδιο, κοιτάξτε γύρω σας, και νιώστε αυτή τη στιγμή. Ναι, η Φλόγα θα σβήσει απόψε, αλλά όταν θα ανάψει ο βωμός στο Πεκίνο, η Φλόγα θα καίει πιο δυνατά και πιο λαμπερά χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Καλή αντάμωση!» είπε κλείνοντας την ομιλία της η Γ.Αγγελοπούλου.

«Έλληνες κερδίσατε!»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ -ο οποίος πήρε το λόγο αμέσως μετά τη Γ.Αγγελοπούλου- κήρυξε τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αφού έπλεξε για μία ακόμη φορά το εγκώμιο των διοργανωτών για μία «εξαιρετική διοργάνωση».

«Πετύχατε με λαμπρότητα στο δύσκολο στόχο της διοργάνωσης των Αγώνων. Ένα θερμό ευχαριστώ στην Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη που καθοδήγησε με ενθουσιασμό και εξαιρετική ικανότητα και χάρισμα την Αθήνα» είπε ο Ζακ Ρογκ.

Εν συνεχεία ευχαρίστησε τις ελληνικές Αρχές που «μεταμόρφωσαν την Αθήνα και οικοδόμησαν μια εκπληκτική πολεοδομική και αθλητική κληρονομία» αλλά και όσους υποστήριξαν τους Αγώνες και περισσότερο τους καταπληκτικούς εθελοντές με τις ικανότητες και την ευγένειά τους.

«Αυτοί οι Αγώνες διεξήχθησαν σε πνεύμα ειρήνης. Σε αυτούς τους Αγώνες ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν φαινόμενα εξαπάτησης ενώ οι καθαροί αθλητές προστατεύτηκαν καλύτερα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

«Σε αυτούς τους Αγώνες εσείς οι αθλητές αγγίξατε τις καρδιές μας με τις επιδόσεις, τις χαρές και τα δάκρυά σας. Αυτοί οι αγώνες ήταν αξέχαστοι, ονειρεμένοι Αγώνες. Αθλητές, είστε πλέον πρότυπα. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας διαφημίστε το νόημα και το σεβασμό των Αγώνων στους άλλους και πάνω από όλα τον καθαρό αθλητισμό».

»Ανταποδώστε στον αθλητισμό αυτά που σας έδωσε. Σύμφωνα με την παράδοση, κηρύσσω τη λήξη των Αγώνων της 28ης Ολυμπιάδας και καλώ τη νεολαία του κόσμου να συγκεντρωθεί σε τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο και να για γιορτάσει τους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστούμε, Αθήνα. Ευχαριστούμε Ελλάδα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Εν συνεχεία, ανέβηκαν στη σκηνή οι δήμαρχοι Αθηναίων και Πεκίνου για να γίνει κατά σειρά η έπαρση της ελληνικής και της κινεζικής σημαίας με τη «συνοδεία» των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Κίνας.

Οι δύο δήμαρχοι κατευθύνθηκαν στη σκηνή περνώντας ανάμεσα από τους αθλητές. Η κ.Ντόρα Μπακογιάννη, που κρατούσε την Ολυμπιακή σημαία την παρέδωσε στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρόγκ, από τον οποίο την παρέλαβε ο Δήμαρχος του Πεκίνου, Ουάνγκ Κισάν και αμέσως μετά ο Βέλγος «αθάνατος» κήρυξε τη λήξη των Αγώνων…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024