Να σταματήσει η επέκταση των εβραϊκών οικισμών στη Δ.Όχθη κάλεσε τον Σαρόν ο ΟΗΕ
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επέκτασης των εβραϊκών οικισμών σε αρκετά σημεία της Δυτικής Όχθης εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, καλώντας ταυτόχρονα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να τερματίσει αμέσως την προσπάθεια αυτή.
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επέκτασης των εβραϊκών οικισμών σε αρκετά σημεία της Δυτικής Όχθης εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, καλώντας ταυτόχρονα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να τερματίσει αμέσως την προσπάθεια αυτή.
Στην ανακοίνωση αυτή καταδικάζονται δημόσια οι δημόσιοι διαγωνισμοί που διοργανώνονται από την κυβέρνηση του Ισραήλ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές οικοδομικές εργασίες.
«Είναι αντίθετες όλες αυτές οι δραστηριότητες με τις υποχρεώσεις που η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στο πλαίσιο του οδικού χάρτη και, χωρίς καμία διφορούμενη ενέργεια, το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη, ακόμα και την φυσιολογική ανάπτυξη των υπαρχόντων οικισμών» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ.
Επαναβεβαιώνεται ότι ο Αναν στηρίζει προσωπικά τον οδικό χάρτη, ο οποίος προβλέπει τη σύσταση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους μέσα στο 2005.
Πάντως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν επιδιώκει -σε αντιστάθμισμα για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών- να αποσυρθεί από τη Λωρίδα της Γάζας η συντριπτική πλειοψηφία των 8.000 εποίκων εκεί, κάτι όμως που προκαλεί τριγμούς στο ίδιο το κόμμα του Σαρόν, το Λικούντ. Στη Δυτική Όχθη ζει η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των 240.000 εποίκων που το Ισραήλ διατηρεί στα κατεχόμενα από αυτό εδάφη εκτός των συνόρων του.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.