
Ανέπαφα βρέθηκαν τα πτώματα τριών Αυστριακών στρατιωτών του Α Παγκοσμίου Πολέμου
Τα πτώματα τριών Αυστριακών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν παγωμένα και σε πολύ καλή κατάσταση σε παγετώνα στις ιταλικές Αλπεις.
31
Τα πτώματα τριών Αυστριακών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν παγωμένα και σε πολύ καλή κατάσταση σε παγετώνα στις ιταλικές Αλπεις.
Ανακαλύφθηκαν τη Δευτέρα από τον Μαουρίτσιο Βιτσέντζι, μέλος συνεργείου διάσωσης, μέσα στους πάγους, σε υψόμετρο 3.649 μέτρων στο όρος Σαν Ματέο κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και την Ελβετία.
«Είδα με τα κιάλια κάτι που έμοιαζε με κηλίδα στον παγετώνα Φόρνι και πλησίασα να δω από κοντά» δήλωσε ο 46χρονος Βιτσέντζι. «Όταν πλησίασα είδα ότι ήταν παγωμένα πτώματα στρατιωτών. Δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Εδώ και δεκαετίες δεν έχουμε βρει πτώματα στον πάγο» πρόσθεσε ο ίδιος.
Συνάδελφοι του τον βοήθησαν να ξεθάψει τα πτώματα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της πόλης Πέλο. Οι στολές τους ήταν σχεδόν άθικτες. Ένας από αυτούς φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και ένας άλλος καπέλο με σταυρό.
Οι εδικοί που εξετάζουν τα πτώματα πιστεύουν πως οι τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη χειροβομβίδας σε μάχη στις 3 Σεπτεμβρίου του 1918. Ιταλικά και αυστριακά στρατεύματα συγκρούστηκαν στα βουνά αυτά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι Αυστριακοί κέρδισαν τη μάχη αυτή, άλλα έχασαν 11 άντρες.
Η νεκρώσιμος ακολουθία για τους τρεις στρατιώτες θα γίνει αύριο, Τρίτη, και αμέσως μετά θα ταφούν στο κοιμητήριο της πόλης, 86 χρόνια μετά το θάνατό τους…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οργή Τραμπ για το πρόστιμο στην Google και προαναγγελία δασμού – «Δεν θα γίνουμε ο κουμπαράς της Ευρώπης»
- ΛεΜπρόν Τζέιμς μετά τη συμφωνία με τους Σίξερς: «Να τους βοηθήσω να γίνουν ομάδα πρωταθλητισμού»
- Γιατί ο Κρίστοφερ Νόλαν απαγόρευσε τις μπότες Ugg στα γυρίσματα της «Οδύσσειας»;
- Σύρος: Δεν ασκήθηκαν διώξεις για τη δολοφονία της 42χρονης – Εισαγγελική εντολή για αναπαράσταση των γεγονότων
- Επίσημα στον Άρη ο Βασίλης Τολιόπουλος, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2030
- Διακοπή της κυκλοφορίας του Προαστιακού λόγω κακοκαιρίας
