53

Προ ολίγων ετών ο Χρήστος Τζέκος πρότεινε στην κυβέρνηση ένα πλήρες πρόγραμμα ντοπαρίσματος δεκάδων αθλητών από όλα τα αγωνίσματα, κόστους έξι εκατ. ευρώ, με την κωδική ονομασία «Κόροιβος», το οποίο απορρίφθηκε, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Βήμα.

Ο Χρήστος Τζέκος, -ο οποίος εμπνεύστηκε την κωδική ονομασία του σχεδίου του από τον πρώτο Ολυμπιονίκη της αρχαίας Ελλάδας- μαζί με έναν ακόμη προπονητή, υπέβαλε την πρόταση αυτή στην κυβέρνηση Σημίτη, στην οποία άσκησε πιέσεις από υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής που ήθελε ρεκόρ μεταλλίων.

Αλλωστε, ρεκόρ μεταλλίων ήταν και η υπόσχεση του Χρήστου Τζέκου, προκειμένου να πείσει την πολιτική ηγεσία και να υιοθετηθεί το σχέδιό του.

Στο πολυσέλιδο έγγραφο διατυπώνονται ευθέως και σχεδόν χωρίς δισταγμό προτάσεις για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών για περίπου 150 αθλητές από όλα τα αγωνίσματα, σε ένα πρόγραμμα διετίας, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το συνολικό κόστος του προγράμματος άγγιζε τα έξι εκατ. ευρώ.

Στην πρόταση αναφερόταν ότι απαιτείται «η ενίσχυση με συμπληρώματα διατροφής, για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλημα από τον έλεγχο ντόπινγκ», αλλά και «ενίσχυση με "ειδικά" συμπληρώματα διατροφής (αυτά ανιχνεύονται από τον έλεγχο ντόπινγκ) και η συνεργασία με "ειδικά" εργαστήρια».

Ο τότε αρμόδιος για θέματα αθλητισμού απέρριψε την εισήγηση ως απαράδεκτη παρά τις συνεχείς πιέσεις από τον Χρήστο Τζέκο, ο οποίος δεν δίστασε να προτείνει: «Καλά αν δεν έχετε λεφτά, να τα βάλω από την τσέπη μου και μου τα δίνετε αργότερα για να μην χάνουμε χρόνο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ