
Διαψεύδονται οι προσδοκίες των εμπόρων για αυξημένες πωλήσεις στην Ολυμπιακή Αθήνα
Πεσμένα είναι τα «φτερά» των εμπόρων στην Ολυμπιακή αγορά της Αθήνας, καθώς οι προσδοκίες για «έκρηξη» της τουριστικής κίνησης την περίοδο των Αγώνων δεν επαληθεύτηκαν. Η εμπορική κίνηση και οι πωλήσεις των καταστημάτων είναι μειωμένες έως 20%.
27
Πεσμένα είναι τα «φτερά» των εμπόρων στην Ολυμπιακή αγορά της Αθήνας, καθώς οι προσδοκίες για «έκρηξη» της τουριστικής κίνησης την περίοδο των Αγώνων δεν επαληθεύτηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου, η εμπορική κίνηση και οι πωλήσεις των καταστημάτων είναι μειωμένες κατά 15% με 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, οι παράγοντες του εμπορίου υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών υπολείπεται σημαντικά των αρχικών προσδοκιών και προσθέτουν ότι σε αυτούς οφείλονται οι αυξημένες πωλήσεις των καταστημάτων λαϊκής τέχνης και ειδών δώρων.
Η μόνη κατηγορία που διασώζεται, παρουσιάζοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά είναι τα Ολυμπιακά προϊόντα, αν και εδώ σημαντική είναι η συμβολή των Ελλήνων καταναλωτών. Οι περιοχές άλλωστε που ξεχωρίζουν στις πωλήσεις είναι αυτές κοντά σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και χώρους διαμονής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν χώνεψε την παραίτηση ο Λαζαρίδης και… επιτίθεται με troll στη Ντόρα
- Γιορτή σήμερα 19 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Έφυγε με το διπλό και κουνάει… σεντόνι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]
- Ρόμα-Αταλάντα 1-1: Εχασαν μεγάλη ευκαιρία οι γηπεδούχοι – Ο Τσιμίκας μπήκε στο 77’
- Οι καθυστερήσεις στα data centers μπλοκάρουν την επέκταση της AI


