Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά στο άλσος της Φιλοθέης από τα πυροτεχνήματα σε δεξίωση της Γ.Αγγελοπούλου

Πυρκαγιά στο άλσος της Φιλοθέης από τα πυροτεχνήματα σε δεξίωση της Γ.Αγγελοπούλου

Δραματική εξέλιξη είχε η δεξίωση που παρέθεσε στην οικία της στη Φιλοθέη η Γ.Αγγελοπούλου το βράδυ του Σαββάτου, καθώς τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν προκάλεσαν πυρκαγιά στο παρακείμενο άλσος. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών.

43

Δραματική εξέλιξη είχε η δεξίωση που παρέθεσε στην οικία της στη Φιλοθέη η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι 3,5 τόνοι πυροτεχνημάτων που χρησιμοποιήθηκαν προκάλεσαν πυρκαγιά στο παρακείμενο άλσος.

Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ συνολικά κάηκε ένα στρέμμα δάσους.

Παρόντες στη δεξίωση ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου και η σύζυγός του Αντα, το ζεύγος Κώστα και Δάφνης Σημίτη, ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Κ.Μητσοτάκης, η δήμαρχος Αθηναίων Ντ.Μπακογιάννη, ο Σιμόν Πέρεζ, ο Συμεών της Βουλγαρίας, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο πρίγκιπας Χάακεν της Νορβηγίας, ο Σ.Καλατράβα, ο Φ.Νάνο με τη σύζυγό του, ο μόδιστρος Βαλεντίνο αλλά και πλήθος ανθρώπων της τέχνης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, ο πρωθυπουργός, μόλις αντελήφθη τι είχε συμβεί, αποχώρησε από τη δεξίωση εμφανώς δυσαρεστημένος, ενώ η δήμαρχος Αθηναίων αποχαιρετώντας την οικοδέσποινα τής είπε με έντονα επικριτικό ύφος «λυπάμαι πολύ γι αυτό που συνέβη».

Η είδηση της πυρκαγιάς από τη χρήση των πυροτεχνημάτων έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας τα επικριτικά σχόλια πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο δήμαρχος Φιλοθέης Θ.Oικονομίδης, ενώ έστειλε εξώδικα προς την οικογένεια Αγγελοπούλου. Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμος ζητεί την τιμωρία όλων εκείνων που ενέχονται στην υπόθεση, ενώ γίνεται ονομαστική αναφορά στην οικογένεια Αγγελοπούλου και τη χρήση των πυροτεχνημάτων στη δεξίωση του Σαββάτου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024