30

Αναβλήθηκε για τις 23 Αυγούστου η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασίσει την έκδοση ή μη του Ντέγιαν Μιλένκοβιτς. Ο Σέρβος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος πρωθυπουργός δολοφονήθηκε στις 12 Μαρτίου 2003 καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό του έξω από τα κυβερνητικά κτίρια στο Βελιγράδι.

Οι εισαγγελείς στη Σερβία υποστηρίζουν ότι ο Μιλένκοβιτς ήταν μέλος της περιβόητης συμμορίας «Ζέμουν», η οποία πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Τζίντζιτς.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε από τους 13 υπόπτους, ανάμεσα στους οποίους ο Ζβέζνταν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη στην επιχείρηση της δολοφονίας του Σέρβου πρωθυπουργού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ