
Φθηνότερη έκδοση των Windows XP θα κυκλοφορήσει σε αναπτυσσόμενες χώρες
Μια ειδική έκδοση των Windows με μειωμένες δυνατότητες και ιδιαίτερα χαμηλή τιμή θα διατεθεί από τον Οκτώβριο σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Microsoft. Τα Windows XP Starter Edition θεωρούνται απάντηση στη διάδοση του Linux.
36
Μια ειδική έκδοση των Windows XP με μειωμένες δυνατότητες και ιδιαίτερα χαμηλή τιμή θα διατεθεί από τον Οκτώβριο σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Microsoft.
Τα Windows XP Starter Edition εντάσσονται στο πρόγραμμα της εταιρείας για τη διάδοση των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με τοπικές κυβερνήσεις. Ωστόσο αναλυτές της αγοράς θεωρούν το προϊόν αντίδραση στο Linux, του οποίου οι χρήστες αυξάνονται ταχύτατα σε Ασία και Λατινική Αμερική.
Το νέο λειτουργικό θα διατεθεί αρχικά στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει σε δύο ακόμα χώρες που δεν κατονομάστηκαν -πιθανώς στη Ρωσία, τη Βραζιλία ή την Ιορδανία.
Οι περιορισμοί των Windows XP Starter Edition, σε σχέση με τις υπάρχουσες εκδόσεις, είναι τα γραφικά χαμηλότερης ανάλυσης (μέγιστη ανάλυση 800Χ600), η αδυναμία χρήσης σε τοπικά δίκτυα και το γεγονός ότι θα μπορούν τρέχουν ταυτόχρονα το ανώτερο τρεις εφαρμογές.
Πάντως το λογισμικό περιλαμβάνει χαρακτηριστικά για τη διευκόλυνση των αρχάριων χρηστών και έχει εμπλουτιστεί με screensaver και ταπετσαρίες ειδικές για κάθε χώρα.
Η τιμή του Starter Edition δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο σύμφωνα με φήμες η έκδοση για την Ταϊλάνδη θα τιμάται γύρω στα 36 δολάρια.
Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, αναφέρει το CNet.com, η Microsoft ξεκίνησε πρόγραμμα συνεργασίας με διάφορες κυβερνήσεις για τη διάδοση της χρήσης των υπολογιστών. Η εταιρεία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και υποδομών σε τοπικό επίπεδο.
Αντίστοιχες προσπάθειες, στις οποίες εντάσσεται και το δωρεάν λειτουργικό σύστημα Linux, έχει ξεκινήσει και το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
Στο πλαίσιο του προγράμματος της Microsoft, σχολεία σε 67 αναπτυσσόμενες χώρες αναβαθμίζουν δωρεάν τα (κανονικά) Windows και μπορούν να αγοράσουν τη σουίτα εφαρμογών γραφείου Office για μόλις δυόμισι δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η Ινδία θα συνεχίσει να επεκτείνει την ικανότητα διύλισης πετρελαίου λέει ο Μόντι
- O γάμος της Τέιλορ Σουίφτ και η νίκη της LVMH
- Check Point και AWS συνεργάζονται για ασφαλές cloud στην Ευρώπη
- Το Ιράν εξετάζει ένα «ειδικό» δικαίωμα για τις «φίλες» χώρες για το πέρασμα των Στενών του Ορμούζ
- Εκκενώνεται ο χώρος των εορτασμών στην Ουάσιγκτον εξαιτίας καταιγίδας – Χάος στα καταφύγια και το μετρό
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν




