
Με τους νέους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς συναντήθηκε ο Αν.Παπαληγούρας
Τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνάντησε το μεσημέρι της Τετάρτης εθιμοτυπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.
38
Τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνάντησε το μεσημέρι της Τετάρτης εθιμοτυπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας και επισήμανε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη η σχετική εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς «έπρεπε να ξεχωρίσει τους αρίστους μεταξύ πολλών δοκιμασμένων και καταξιωμένων δικαστικών λειτουργών».
Η επιλογή μου -προσέθεσε ο κ. Παπαληγούρας- που υποστηρίχθηκε ομόφωνα και απο τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βασίστηκε σε καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια.
Ακόμη, επισήμανε ότι «από τους νέους αντιπροέδρους η κυβέρνηση προσδοκά τη δημιουργική συνδρομή τους στο έργο του λειτουργικού εκσυγχρονισμού και της ποιοτικής αναβάθμισης της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης». Μπροστά μας, τόνισε ο κ. Παπαληγούρας, έχουμε ένα μεγάλο έργο που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες απαιτήσεις της σημερινής ελληνικής κοινωνίας και γι αυτό ήδη εργαζόμαστε.
Και κατέληξε: «Κοινή μας αποστολή είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, στηριγμένο σε μια δικαιοσύνη αδέσμευτη, ανεπηρέαστη και σεβαστή. Μια δικαιοσύνη η απονομή της οποίας να γίνεται με ταχύτητα και διαφάνεια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πώς ο πόλεμος αλλάζει τους επενδυτές και τις διαδρομές του χρήματος
- Ζακ Γαλιφιανάκης: «Η ζωή στο Χόλιγουντ δεν μου ταίριαζε»
- ΠΑΟΚ: Με Γιακουμάκη και Σάντσες κόντρα στην ΑΕΚ
- Θετικός στον χανταϊό διαγνώστηκε ένας από τους 14 Ισπανούς που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο
- Ολυμπιακός: Ανανέωσε η Καρλάφτη (pic)
- Συνελήφθησαν οι ληστές της τράπεζας στην Κάτω Τιθορέα – Εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός

