28

Σήμα κινδύνου, λόγω εισροής υδάτων, εξέπεμψε στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης το υπό τουρκικής σημαίας ρυμουλκό σκάφος «Κυπρίς», το οποίο με πλήρωμα οκτώ ναυτικούς έπλεε 20 ν.μ. από τις ακτές της νότιας Ρόδου. Δύο από τους ναυτικούς ήδη περισυνελέγησαν από το ελικόπτερο παντός καιρού Super Puma.

Στην περιοχή σπεύδουν επίσης το ναυαγοσωστικό πλοίο S17 του Λιμενικού, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού Σπέτσες και παραπλέοντα πλοία.

Στην περιοχή του στίγματος του τουρκικού σκάφους, που ρυμουλκούσε προβλήτα, πνέουν άνεμοι έντασης 7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Τούρκος πλοίαρχος και τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος αρνούνται να εγκαταλείψουν το ρυμουλκόμ, παρά τη συνεχιζόμενη εισροή υδάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ