
Εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου μετά τη διακοπή της παραγωγής στο νότιο Ιράκ
H κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ οδήγησε σε διακοπή της παραγωγής πετρελαίου στο νότιο τμήμα της χώρας, με επακόλουθη εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου. Το αργό αμερικανικό ανέβηκε στα 44,95 δολ., ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Μπρεντ έκλεισε στα 41,38 δολ.
37
H κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ και η απειλή νέων επιθέσεων οδήγησε σε διακοπή της παραγωγής πετρελαίου στο νότιο τμήμα της χώρας, με επακόλουθη εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου τη Δευτέρα.
Απειλές που εκτόξευσαν υποστηρικτές του σκληροπυρηνικού σιίτη ηγέτη Μοκτάντα αλ Σαντρ για δολιοφθορά στην κρατική Πετρελαϊκή Εταιρεία Νότιου Ιράκ οδήγησαν στη διακοπή της παραγωγής. «Η άντληση από τις νότιες πετρελαιοφόρες περιοχές προς τους χώρους αποθήκευσης στη Βασόρα σταμάτησε έπειτα από απειλές του Αλ Σαντρ» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Πετρελαίου.
Μιλώντας στο Reuters o Ιρακινός αξιωματούχος επισήμανε πως η παραγωγή θα συνεχιστεί όταν απομακρυνθεί η απειλή, και διευκρίνισε πως το αποθηκευμένο πετρέλαιο στον τερματικό σταθμό της Βασόρας -όπου και εδρεύει η Εταιρεία Πετρελαίου Νότιου Ιράκ- επαρκεί για να συνεχιστούν οι εξαγωγές για περίπου δύο ημέρες. Το Ιράκ εξάγει ημερησίως 1,9 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.
Υπό το φως των απειλών που εκτόξευσαν κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Ιράκ οι οπαδοί του Αλ Σαντρ, οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς φλερτάρουν και πάλι με τα ιστορικά υψηλά της Παρασκευής -μετά τη μικρή υποχώρηση δύο ημέρων. Μόλις έγινε γνωστή η απειλή το αμερικανικό αργό ανέβηκε στα 44,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Μπρεντέκλεισε στα 41,38 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι προσπάθειες των διασωστών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
