
Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις κινήσεις τους για το Κυπριακό έως το Δεκέμβριο
Τα υπουργεία Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας συντονίζουν τους χειρισμούς τους όσον αφορά τα θέματα που εκκρεμούν στον ΟΗΕ, στην ΕΕ, και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους στον Κύπριο πρόεδρο Τ.Παπαδόπουλο.
28
Τα υπουργεία Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας συντονίζουν τους χειρισμούς τους όσον αφορά τα θέματα που εκκρεμούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στα όργανα της ΕΕ, καθώς και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.
Για το σκοπό αυτό θα βρίσκεται την Τετάρτη στη Λευκωσία αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, υπό την καθοδήγηση του γενικού γραμματέα Γιώργου Γεννηματά, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Μόνιμους Αντιπρόσωπους της Ελλάδας στον ΟΗΕ και την ΕΕ, καθώς και από το διευθυντή Κυπριακού στο ελληνικό ΥΠΕΞ και άλλους παράγοντες.
Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί και αφού οι δύο αντιπροσωπείες καταλήξουν σε πρόγραμμα κοινής δράσης, θα παρουσιάσουν στον πρόεδρο Παπαδόπουλο τις εισηγήσεις τους για χειρισμούς «για το δεύτερο ήμισυ του έτους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Μπλόκο του ΣτΕ στην επέκταση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην παραλία Μύτακας της Μήλου
- Εγκρίθηκε στην ΕΕ το συνδυαστικό εμβόλιο της Moderna για Covid και γρίπη
- «Παραμένει και του χρόνου στη Λίβερπουλ ο Άρνε Σλοτ»
- ΗΠΑ: Δέκα εξαφανίσεις επιστημόνων έβαλαν φωτιά στο διαδίκτυο – Εργάζονταν σε πυρηνικές και κρίσιμες υπηρεσίες
- Οργή – Ο ιστότοπος που συνδέεται με τον ομαδικό βιασμό της Ζιζέλ Πελικό «επανήλθε»
- Σοκ στον Βόλο: 52χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη – Τον αναζητούσε ο αδελφός του

