38

Τεράστιες ευθύνες προκύπτουν για τη ΔΕΗ από την έκθεση των πραγματογνωμόνων στο φυλάκιο Μανίτσα της Κορνοφωλιάς Έβρου, όπου τον απρίλιο έχασαν τη ζωή τους πέντε φαντάροι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, τη Δευτέρα, οι κολώνες της ΔΕΗ εγκαταστάθηκαν εκεί το 1974 και δεν υπάρχουν στοιχεία για τη συντήρηση του δικτύου, αν και σύμφωνα με το νόμο η συντήρηση βαρύνει τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την έκθεση η πρόκληση ατυχήματος ήταν καθαρά θέμα χρόνου.

Οι πραγματογνώμονες επισημαίνουν πως λόγω του στρατιωτικού χαρακτήρα του φυλακίου, τα καλώδια της ΔΕΗ θα έπρεπε να είναι υπόγεια και να μην βρίσκονται μέσα στο οικόπεδο του φυλακίου.

Η κορυφή του ιστού της σημαίας υπερείχε σε ύψος των ηλεκτροφόρων αγωγών κατά δύο μέτρα και 13 εκατ. κατά τρόπο, ώστε να ελλοχεύει κίνδυνος έπειτα από θραύση ή λύγισμα του ιστού προς το μέρος των ηλεκτροφόρων αγωγών να προκληθεί ατύχημα ανάλογης έκτασης με αυτό του Απριλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ