
Την Τετάρτη στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής για το μπλακ-άουτ
Το πρωί της Τετάρτης θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνέστησε το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στη γενική διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στη μισή Ελλάδα στις 12 Ιουλίου.
28
Στις 11 πρωί της Τετάρτης θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνέστησε το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στη γενική διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στη μισή Ελλάδα στις 12 Ιουλίου.
Το πόρισμα αναμένεται να επιρρίπτει ευθύνες στο Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), καθώς, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, το μπλακ-άουτ δεν οφείλονταν σε έλλειψη ηλεκτρικής ισχύος, αλλά σε «λανθασμένους υπολογισμούς στη διαχείριση της υψηλής τάσης».
Παράλληλα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων για το μπλακ-άουτ διεξάγει ο εισαγγελέας Ελευθέριος Βρακατσέλης, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
- Το Ιράν επιθυμεί διακαώς συμφωνία, λέει ο Τραμπ
- Οι ΗΠΑ χτυπούν πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές στην Αχβάζ – Εκκενώθηκε παιδοογκολογικό νοσοκομείο
