53

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επέκρινε τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο για τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες έχει ενημερώσει «αυτούς που πρέπει» για τις αλλαγές που επιθυμεί στο σχέδιο Ανάν.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Σωκράτης Χάσικος εξέφρασε απορία για τη δήλωση του Τ.Παπαδόπουλου, τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα και το Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο, όπως και η ελληνική κυβέρνηση, δε γνωρίζουν τις θέσεις του Κύπριου προέδρου.

Σημείωσε πως από τη μια ο πρόεδρος δηλώνει πως δε θα γνωστοποιήσει τις θέσεις του και από την άλλη ότι έχει ενημερώσει κάποιους.

Ανέφερε, ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου έχει δηλώσει ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς δε θα οριστικοποιηθούν πριν από το Σεπτέμβριο.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έχει δηλώσει ότι οι θέσεις, στις οποίες αναφέρεται, αφορούν στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων, στην εφαρμογή της λύσης και στην ενιαία οικονομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ