
Τριάντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ημέρα μνήμης και τιμής στους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα η 24η Ιουλίου. Τα 30 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα γιορτάζονται το βράδυ του Σαββάτου, με μία μεγάλη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.
43
Ημέρα μνήμης και τιμής στους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα η 24η Ιουλίου. Τα 30 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα γιορτάζονται το βράδυ του Σαββάτου, με μία μεγάλη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τη σημασία της σημερινής επετείου υπογραμμίζουν σε μηνύματά τους ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Ο Κ.Καραμανλής έκανε λόγο για «ημέρα προβληματισμού», σημειώνοντας ότι πρέπει να τιμούμε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις του λαού και να συμβάλλουμε στην προοδευτική εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος.
Το ΚΚΕ ανέφερε ότι οι αγώνες κατά της δικτατορίας δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη Συνθήκη Σέγκεν, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τους τρομονόμους και το χτύπημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενώ ο Συνασπισμός τόνισε ότι «30 χρόνια μεταπολίτευσης και οι ελπίδες του λαού μας για σημαντικές κοινωνικές αλλαγές έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό ανεκπλήρωτες».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα σημείωσε ότι η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτελεί πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης για ολόκληρο τον ελληνικό λαο.
«Τριάντα χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις αξίες της Δημοκρατίας. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αποκατάστασή της, καθώς και τους πολιτικούς ηγέτες που καθοδήγησαν την πορεία της προόδου από το 1974 έως σήμερα και καλούμε όλους τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία» υπογράμμισε.
Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 οργάνωσε εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, έξω από το κολαστήριο της ΕΑΤ-ΕΣΑ, εκεί όπου μαρτύρησαν οι ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του αγωνιστή Σπ.Μουστακλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δικηγόροι «στηρίζουν» την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου τους»
- NBA: Ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς κάνει τέτοιες περικοπές που θα ζήλευε ακόμη και ο… Σκρουτζ!
- Γιάννης Στάνκογλου: Η τυχαία συνάντηση με τη Χάρις Αλεξίου και τα λόγια θαυμασμού
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς

