Εκστρατεία μείωσης των τιμών σε νερό, μπίρα και καφέ εντός των ξενοδοχείων
Επιχείρηση μείωσης των τιμών αρχίζουν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, το υπουργείο Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ. Η σχετική συμφωνία αφορά τις τιμές του εμφιαλωμένου νερού, της μπίρας και του σερβιριζόμενου καφέ που προσφέρονται εντός των ξενοδοχείων.
30
Επιχείρηση μείωσης των τιμών αρχίζουν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, το υπουργείο Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ. Η σχετική συμφωνία αφορά τις τιμές του εμφιαλωμένου νερού, της μπίρας και του σερβιριζόμενου καφέ που προσφέρονται εντός των ξενοδοχείων.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Τετάρτης, προηγήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 23 φορέων και οργανώσεων της αγοράς, ξενοδόχοι, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και έμποροι. Η σύσκεψη έγινε υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου.
Όλοι συμφώνησαν να υπάρξει «ολυμπιακή εκεχειρία» στις τιμές και αποφασίστηκε η σύσταση συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρίσεων στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Η εικόνα της αγοράς είναι εξαιρετική και όσοι εκτιμούν το αντίθετο θα διαψευσθούν παταγωδώς» είπε ο κ. Παπαθανασίου.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των οργανώσεων έκαναν ιδιαίτερα αισιόδοξες δηλώσεις, κοινή συνισταμένη των οποίων ήταν ότι η αγορά κινείται ομαλά.
Οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς και της οικονομίας διαβεβαίωσαν επίσης το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανατιμήσεις, προωθούνται προετοιμασίες για εορταστική ατμόσφαιρα στις επιχειρήσεις των Ολυμπιακών πόλεων, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και στην παροχή υπηρεσιών και καθ όλη την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442