30

Στις 5 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία πληρωμής των βεβαιωμένων προστίμων για τους περίπου 200.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Μετά την παραπάνω ημερομηνία παύουν να ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις προσαυξήσεις στα οφειλόμενα ποσά.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες αυθαιρέτων, ισχύουν οι ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν με την κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ, με την προϋπόθεση ότι έχουν ανεγερθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2003.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, με αυτά τα δεδομένα τα αυθαίρετα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: τα αυθαίρετα με βεβαιωμένα πρόστιμα, εκείνα με πιστοποιημένα πρόστιμα, τα κτίσματα που δεν έχουν εντοπιστεί από ελέγχους και έχουν κατασκευαστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2003 και η νέα «γενιά» αυθαιρέτων, που χτίστηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2004.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ