36

Η λειτουργία του Ζέπελιν που θα επιτηρεί την Αθήνα στη διάρκεια των Ολυμπιακών θα ελέχγεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να τηρείται η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του φορέα, η Διεύθυνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ) γνωστοποίησε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων την επικείμενη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος που θα λαμβάνει εικόνες από το αερόπλοιο.

Οι κάμερες του αερόπλοιου διευκολύνουν την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς και τη διαχείριση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής φάσης των Ολυμπιακών Αγώνων, από τις 5 Ιουλίου έως τις 5 Οκτωβρίου.

Οι εικόνες που θα λαμβάνονται θα μεταβιβάζονται σε πραγματικό χρόνο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ασφάλειας της ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα καταχωρίζονται σε αρχείο της ΔΑΟΑ για περίοδο επτά ημερών. Υπεύθυνος επεξεργασίας του συστήματος είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πρόσβαση στο σχετικό αρχείο μπορούν να έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο αρχείο, σύμφωνα με τη γνωστοποίηση της ΔΑΟΑ, δεν θα καταχωρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ