Το εμβόλιο κατά της γρίπης μειώνει τη θνησιμότητα των ηλικιωμένων
Νέα Υόρκη: Ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων κατά του ιού της γρίπης μειώνει τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με νεότερη βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Infectious Diseases.
Νέα Υόρκη: Ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων κατά του ιού της γρίπης μειώνει τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με νεότερη βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Infectious Diseases.
Ερευνητική ομάδα της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου με επικεφαλής τον Δρ Πουμαν Μανγκτανι συνέκρινε στοιχεία εισαγωγών για νοσήματα του αναπνευστικού και θανάτων εξαιτίας αναπνευστικών επιπλοκών που αφορούσαν αρκετές χιλιάδες άτομα άνω των 64 ετών για περίοδο δέκα ετών. Περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων είχε εμβολιαστεί κατά του ιού της γρίπης.
Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ήταν κατά 21% χαμηλότερες μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων για εννέα περιόδους ποικίλης δραστηριότητας του ιού. Ομοίως, το εμβόλιο μείωσε τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας νοσημάτων του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια της περιόδου έξαρσης της γρίπης κατά 12%.
Τέλος, το εμβόλιο παρείχε καλύτερη προστασία στα άτομα κάτω των 84 ετών και στα άτομα χαμηλού κινδύνου.
Με δηλώσεις του στο Reuters o Δρ Μανγκτανι επεσήμανε ότι «τα ευρήματά μας ενισχύουν την άποψη ότι τα άτομα άνω των 64 ετών, είτε ανήκουν σε ομάδες χαμηλού ή υψηλού κινδύνου, ωφελούνται από τον ετήσιο εμβολιασμό κατά του ιού της γρίπης».
health.in.gr
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Ryanair: «Ήταν σχεδόν ολόκληρος έξω από το παράθυρο» – Τι λέει η γυναίκα που έσωσε τον 61χρονο Σέρβο
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν δύο άτομα
- Καινούργια αγάπη μου κλείνει το μάτι – Ο νέος έρωτας της Κέιτι Χολμς και οι κοινές τους εμφανίσεις
- Η συγγνώμη του Τζέισον Αλεξάντερ στην Κόρτνεϊ Στόντεν άργησε 14 χρόνια
- Ραγδαία αύξηση των AI θέσεων εργασίας στην Ευρώπη – Οι περισσότερες εκτός τεχνολογικού κλάδου
- Χανιά: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το 2χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442