28

Η γενική διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη μισή Ελλάδα «οφείλεται κατ αρχάς σε λανθασμένους υπολογισμούς στη διαχείριση της υψηλής τάσης του συστήματος» και όχι σε έλλειψη επάρκειας ισχύος, αφού έχουν ληφθεί μέτρα και υπήρξε εφεδρική ισχύς 800 Μεγαβάτ, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή το ΥΠΑΝ, ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) και η ΔΕΗ «βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για το θέμα», ότι σε μία μόλις ώρα είχε αποκατασταθεί η τροφοδοσία στο 70% των περιοχών, καθώς και ότι η εκκένωση του μετρό έγινε ομαλά σε 15 και δεν υπήρξαν προβλήματα σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Επίσης, ο ζήτησε την κατανόηση των πολιτών και των επιχειρήσεων και διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για το μπλακ-άουτ και ότι έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και υπάρχει υπερεπάρκεια ισχύος για την ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια όλης της χώρας και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε δε ότι κατά τη διάρκεια των Αγώνων όλες οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις είναι εφοδιασμένες με συστήματα αδιάλειπτης ενέργειας, και ότι από τις 7 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου ολοκληρώνεται η διαδικασία λειτουργίας των υποσταθμών της ΔΕΗ στην Αργυρούπολη, τα Βριλήσσια, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια και το Φάληρο, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές.

Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις έδωσε και η Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004», η οποία τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα υπάρχει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τυχόν ενεργειακών κρίσεων στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ