43

Έως και διπλάσιες ενδέχεται να είναι οι τιμές των προϊόντων στα κυλικεία των Oλυμπιακών εγκαταστάσεων, την ώρα που το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί πυροσβεστική παρέμβαση για να μην πουν οι θεατές των Αγώνων «το νερό νεράκι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Oργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004» με τις εταιρείες που ανέλαβαν την εκμετάλλευση των κυλικείων, προκύπτει ότι μπορούν να πωλούν είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως το νερό και τα αναψυκτικά, σε τιμές έως και διπλάσιες από τις ενδεικτικές που ισχύουν στην αγορά.

Δηλαδή, ένα μικρό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού μπορεί να διατίθεται προς 1 ευρώ αντί για 50 λεπτά που ορίζει η αγορανομική διάταξη. Το ίδιο ισχύει για αναψυκτικά, η τιμή των οποίων μπορεί να φτάνει, όπως ορίζει η σύμβαση, μέχρι και τα 2 ευρώ, αντί για 65 λεπτά το κουτάκι των 330 ml και 1 ευρώ το μπουκάλι των 500 ml, που κοστίζουν σήμερα.

Παράλληλα, επιχειρηματίες και «Αθήνα 2004» έχουν συμφωνήσει να υπάρχουν χαμηλότερες τιμές για το προσωπικό της Οργανωτικής Επιτροπής και τους δημοσιογράφους και ακριβότερες για τους θεατές των Αγώνων.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου επιχειρεί, σε συνεννόηση με την «Αθήνα 2004», να βρει λύση στο θέμα.

«Έχουμε συνεννοηθεί με την Oργανωτική Επιτροπή, ώστε οι τιμές που ισχύουν για επιχειρήσεις με μονοπωλιακή θέση στην αγορά, να ισχύσουν και στα κυλικεία των Oλυμπιακών εγκαταστάσεων» ανέφερε την Τρίτη ο κ. Παπαθανασίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ