
Mε δύο επιπλέον βαθμούς στην ιεραρχία των δημοσίων υπαλλήλων ενισχύεται το βαθμολόγιο
Με βάση τις αρμοδιότητες και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων θα καθορίζεται η εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η επιμόρφωση θα παίζει σημαντικό ρόλο, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ για το βαθμολόγιο.
31
Με βάση τις αρμοδιότητες και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, που θα τίθενται από κάθε υπηρεσία, θα καθορίζεται η εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η επιμόρφωση θα παίζει σημαντικό ρόλο, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Το βαθμολόγιο ενισχύεται με δύο επιπλέον βαθμούς -έναν πριν τον τμηματάρχη και έναν πριν από το διευθυντή- κάθε υπηρεσίας.
Στη συνάντηση του κ.Παυλόπουλου με τον κ.Παπασπύρου συζητήθηκαν το βαθμολόγιο το μισθολόγιο και η εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων και διαπιστώθηκε σύγκλιση των δύο πλευρών στην κατεύθυνση της αυτοτέλειας της εσωτερικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, την λειτουργικότητα της δημόσιας διοίκησης και την επιστημονικότητα στο σύστημα καριέρας και εξέλιξης του υπαλλήλου στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η όλη διαδικασία βασίζεται στις θέσεις της κυβέρνησης, που αφορούν τους άξονες της αντικειμενικότητας στις προσλήψεις, της αξιοκρατίας, στις προαγωγές και την ουσιαστική συμμετοχή του δημοσίου υπαλλήλου στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, πέρα και έξω από οποιεσδήποτε κομματικές σκοπιμότητες.
Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων, σε κάθε υπηρεσία θα θεσπισθούν συγκεκριμένοι στόχοι και αρμοδιότητες σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ ο δημόσιος υπάλληλος θα αξιολογείται με βάση τις αρμοδιότητες και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
Καθοριστικό στοιχείο στην εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου, θα διαδραματίσει η επιμόρφωσή του, όπου θα υπάρχει ταχύτατη εξέλιξη του υπαλλήλου, σε περίπτωση που αυτός έχει υπηρετήσει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως τόνισε ο κ.Παυλόπουλος, η επιμόρφωση του δημοσίου υπαλλήλου θα λαμβάνεται σοβαρότατα υπόψη από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τουλάχιστον για βαθμούς, όπως το διευθυντή, υποδιευθυντή και γενικού διευθυντή κάθε υπηρεσίας.
Σχετικά με το βαθμολόγιο ο υπουργός εξήγγειλε ότι αυτό θα ενισχυθεί με την προσθήκη δύο επιπλέον βαθμών -έναν πριν τον τμηματάρχη και έναν πριν από το διευθυντή- κάθε υπηρεσίας.
Η βαθμολογική άνοδος του δημοσίου υπαλλήλου θα συνεπάγεται και την αντίστοιχη μισθολογική άνοδο, η οποία θα είναι σε συνάρτηση με την αποδοτικότητα του υπαλλήλου. Ωστόσο, ο υπουργός δεν διευκρίνισε αν θα υπάρχει θητεία σε όλους τους βαθμούς ή σε ορισμένους.
Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την ΑΔΕΔΥ συζητάται και η διαγωνιστική διαδικασία για τον βαθμό του διευθυντή. Οι δύο πλευρές αναμένεται πάντως να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις σε νέα συνάντηση, που ορίστηκε για τις 19 Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οι 9 σταθμοί της Ιθάκης, το μεγάλο ευχαριστώ του Τσίπρα και το ταξίδι που μόλις αρχίζει
- Κόρινθος: Νεκρός βρέθηκε 69χρονος – Φέρει τραύμα από όπλο
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
- Astypalaia’s Water Reserves Reach a Critical Point
