
Απροστάτευτοι οι πολίτες της Αθήνας από τον «Μεγάλο Αδελφό»
Ανεξέλεγκτα θα λειτουργούν οι εκατοντάδες κάμερες που τοποθετήκαν σε πολλά σημεία της Αθήνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι αρχές δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν και να ελέγξουν τον τρόπο που χρησιμοποιούνται.
38
Ανεξέλεγκτα θα λειτουργούν οι εκατοντάδες κάμερες που τοποθετήκαν σε πολλά σημεία της Αθήνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι αρχές δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν και να ελέγξουν τον τρόπο που χρησιμοποιούνται.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν το βράδυ της Τρίτης βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίοι άκουσαν με έκπληξη τους προέδρους των Ανεξάρτητων Αρχών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Δ.Γουργουράκη και Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Αν.Λαμπρινόπουλο να παραδέχονται στη Βουλή ότι δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους για την προστασία των πολιτών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, την Τετάρτη, η τρίωρη ακρόαση από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά παρά ξεδιάλυνε τις απορίες των βουλευτών. Ενδεικτική είναι η άποψη του βουλευτή της ΝΔ Θ.Σκρέκα ότι «οι δύο Αρχές δεν έχουν καμία στελέχωση και οργάνωση με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άνθρωποι».
Νωρίτερα ο Δ.Γουργουράκης έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος, προσφάτως στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι οι κάμερες θα παραμείνουν στους δρόμους και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κατά τον πρόεδρο της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων «αυτές είναι προσωπικές απόψεις του υπουργού και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα». Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι το θέμα με τις 293 ηλεκτρονικές κάμερες, που έχουν δυνατότητα λήψης ήχου για την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών θα επαναξεταστεί μετά την 4η Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά έξω από τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης – Ηχησε το 112
- Φωτιά στο Ηράκλειο: Ήχησε το 112 για εκκένωση του Μελιδοχωρίου
- Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια – Μία νεκρή και ένας τραυματίας
- Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο Μουντιάλ… περπατώντας (vids, pics)
- Μουντιάλ 2026: Τομ Κρουζ, Μαντόνα και IShowSpeed σφυρίζουν λήξη στο Super Bowl της FIFA
- Live: Η Παιδεία Αλλάζει (σ)την Ελλάδα: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

