
Τους Έλληνες διεθνείς τίμησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός
Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό έγιναν οι διεθνείς μας και ο Ότο Ρεχάγκελ. Να υιοθετήσουν τις αρχές της εθνικής ομάδας κάλεσε τους Έλληνες ο Κ.Στεφανόπουλος, βούληση για εξυγίανση του ποδοσφαίρου εξέφρασε ο Κ.Καραμανλής.
43
Τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και στον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος δέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης τους διεθνείς μας στο Προεδρικό Μέγαρο, για να τους συγχαρεί προσωπικά για την μεγαλειώδη τους επιτυχία.
Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού και του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, ο κ. Στεφανόπουλος ευχαρίστησε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση του EURO 2004, που εξέπληξε όλον τον κόσμο, αλλά και για τον ενθουσιασμό, την υπερηφάνεια και τη χαρά που χάρισαν σε όλους τους Έλληνες.
Με αφορμή την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να υιοθετήσουν τις αρχές που εφάρμοσαν οι Έλληνες διεθνείς, και να οδηγήσουν τη χώρα μας σε νέες πρωτιές σε όλους τους τομείς. «Χρειαζόμαστε πειθαρχία, εργατικότητα, αγάπη για την μεγάλη ομάδα που λέγεται Ελλάδα και χρειαζόμαστε να ανεβάσουμε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις. Αυτό θα το κάνουμε αν το βάλουμε στην καρδιά μας σαν ένα κίνητρο για εθνικές επιτυχίες σε όλους τους τομείς», είπε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την υποδοχή ηρώων που επεφύλαξε ο ελληνικός λαός κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα, παρατηρώντας ότι τέτοια υποδοχή θυμάται μόνο όταν γύρισε ο Μακάριος από τις Σεϋχέλλες και όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας.
Δείχνοντας ιδιαίτερα καλός γνώστης του ποδοσφαίρου, ο κ. Στεφανόπουλος έδωσε μια απάντηση σε όλους τους επικριτές για τον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, λέγοντας ότι «όποιος κερδίζει-κερδίζει και όποιος χάνει-χάνει», εισπράττοντας το χειροκρότημα των διεθνών και του προπονητικού τιμ.
Επίσης, μνημόνευσε την πικρία των αντίπαλων διεθνών (Κόλερ και Ρονάλντο) μετά το αποκλεισμό τους από την Ελλάδα και παρατήρησε ότι συνεχίζουμε να σεβόμαστε όλες τις εθνικές ομάδες που έχουν παράδοση στο ποδόσφαιρο, το δημοφιλέστερο, όπως είπε, άθλημα.
Αναφέρθηκε, επίσης, στους διεθνείς μας, για τους οποίος σημείωσε ότι αυτά τα ταλέντα που διέθεταν ως άτομα τα έκαναν ομαδικά ταλέντα. Σε αυτό το σημείο έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ρεχάγκελ, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι έργο δικό του. «Επέβαλε κάποιες αρχές, τις έχουμε όλοι οι Έλληνες ανάγκη. Επέβαλε πειθαρχία, εργατικότητα, πίστη στην νίκη. Και αυτά είναι αναγκαία για να πετυχαίνει κανείς τον οποιοδήποτε στόχο».
Ο κ. Στεφανόπουλος χάρισε σε κάθε έναν από τους διεθνείς μας και το τεχνικό επιτελείο από ένα εθνικό σύμβολο και απηύθυνε έκκληση να τα φοράνε στο πέτο τους. «Δεν είναι απονομή τιμής», είπε και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να απονέμουν στην Ελλάδα την τιμή που είναι μέλη της Εθνικής και πρώτοι στην Ευρώπη.
Ρεχάγκελ: Ελεγχόμενη επίθεση
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ευχαρίστησε τον κ. Στεφανόπουλο για τις «πάρα πολύ ωραίες λέξεις» που χρησιμοποίησε γι αυτόν. Σημείωσε ότι όλοι οι Έλληνες μπορούν να είναι υπερήφανοι για την ομάδα, η οποία αντιπροσώπευσε επάξια τη χώρα, καθώς επίσης για τους Έλληνες φιλάθλους.
Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκήθηκε για την τακτική που εφαρμόζει, ο κ. Ρεχάγκελ αποκάλυψε το σύνθημά του που είναι η «ελεγχόμενη επίθεση» και όχι οι «ανεξέλεγκτες επιθέσεις». Πρόσθεσε δε ότι αν οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι θα μας είχαν κερδίσει.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής Θοδωρής Ζαγοράκης ευχαρίστησε με τη σειρά του και εκ μέρους των διεθνών, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρατήρησε ότι σιγά-σιγά και οι ίδιοι αρχίζουν και συνειδητοποιούν τι έχουν κάνει, δίδοντας παράλληλα την υπόσχεση για μια καλή πορεία στην επόμενη ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Καραμανλής: Βούληση για εξυγίανση του ποδοσφαίρου
Αμέσως μετά, οι διεθνείς μας και ο Ότο Ρεχάγκελ πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τους δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική βούληση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και συλλογική εργασία για την επίτευξη επιτυχιών στο μέλλον.
Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη για άλλη μια φορά τα μέλη της Εθνικής Ελλάδος για τον θρίαμβο της Πορτογαλίας, δηλώνοντας ένθερμος οπαδός αυτής της ομάδας. «Δουλέψατε με σύστημα και φέρατε ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα. Δεν πιστεύαμε ότι θα φτάνατε στον τελικό κι όμως με τη συλλογική δουλειά κατακτήσατε το όνειρο», είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλο στοίχημα» της χώρας για το μέλλον τη συλλογική δουλειά.
Ο κ. Καραμανλής είχε μια θερμή κουβέντα με όλους τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα με τον «αρχιτέκτονα» της Εθνικής Ότο Ρεχάγκελ, τον οποίο με αρκετή δόση χιούμορ προέτρεψε να μην επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να αναλάβει της τεχνική ηγεσίας της εθνικής Γερμανίας.
Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής αστειευόμενος είπε προς τον κ. Ρεχάγκελ: «Με έναν Μπάλακ (Γερμανός διεθνής) δεν έρχεται η άνοιξη». Χαρακτηριστικά, ο κ. Καραμανλής του είπε «μην σκεφτείς να φύγεις από την Ελλάδα», ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αστειεύτηκε λέγοντας ότι για να μην φύγει ο κ. Ρεχάγκελ θα τον δέσει στο στέγαστρο Καλατράβα.
Σε κατ ιδίαν διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο Ότο Ρεχάγκελ είπε ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2008. Ο κ. Ρεχάγκελ έδειξε επίσης εντυπωσιασμένος από τις εκδηλώσεις χαράς του κ. Καραμανλή κατά την επίτευξη του ελληνικού τέρματος στον τελικό.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα του τελικού και το κλίμα που υπήρχε αναμεσα σε Έλληνες και Πορτογάλους φιλάθλους. Το κλίμα αυτό που παρατηρήθηκε ανάμεσα σε Έλληνες και Πορτογάλους είναι το μήνυμα και για τους οπαδούς των ελληνικών συλλόγων, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Εγκάρδια κουβέντα με τους διεθνείς μας είχε και η σύζυγος του κ. Καραμανλή, Νατάσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
- Πώς το Ιράν εργαλειοποίησε τα Στενά του Ορμούζ – Γιατί θα είναι δύσκολο να ανοίξουν
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους

