26

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ για να παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο της Ολυμπιακής προετοιμασίας και να έχει συναντήσεις με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, καθώς και άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρωί, ο κ.Οσβαλντ θα έχει συνάντηση με την κα Αγγελοπούλου και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση που γίνεται κάθε πρωί εδώ και αρκετές ημέρες στο Κέντρο Επιχειρήσεων Αγώνων, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των λειτουργικών τομέων.

Το απόγευμα, στο υπουργείο Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία της κας Πετραλιά με τη συμμετοχή του κ.Οσβαλντ και εκπροσώπων από υπουργεία που εμπλέκονται στην προετοιμασία, ενώ την επομένη το πρωί κλιμάκιο της ΔΟΕ, της Οργανωτικής Επιτροπής και του υπουργείου Πολιτισμού θα επισκεφθεί ορισμένες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη του Ντένις Όσβαλντ στην Αθήνα δεν αφορά τόσο τα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θέματα που αφορούν κυρίως την Οργανωτική Επιτροπή, όπως οι τεχνολογικές υποδομές, η λειτουργία των εγκαταστάσεων, η διαπίστευση, το πρόγραμμα μεταφορών της Ολυμπιακής οικογένειας κλπ.

Ζαγκ Ρογκ: Μεγένθυση του ενθουσιασμού

Την βεβαιότητα ότι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την εθνική Ελλάδας, θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέφρασε σήμερα ο Ζακ Ρογκ. Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο Βέλγος πρόεδρος της ΔΟΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαι σίγουρος ότι η πώληση των εισιτηρίων θα πάει πολύ καλά. Η νίκη της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα μεγενθύνει σημαντικά τον ενθουσιασμό των Ελλήνων. Ωστόσο, ποτέ δεν ανησυχούσα, αφού γνωρίζω καλά, ότι οι Ελληνες θα έπαιρναν τα εισιτήρια τους, έστω και την τελευταία στιγμή».

Όσον αφορά στην επιλογή της ΔΟΕ για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, ο Βέλγος «αθάνατος», ήταν σαφής: «Δεν αμφέβαλλα ούτε μία στιγμή για την συγκεκριμένη επιλογή. Μένει στους Ελληνες να αποδείξουν ότι είχαμε δίκαιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ