
Η τελετή για την Εθνική στο Καλλιμάρμαρο «δεν πήγε καλά», παραδέχεται η Ντ.Μπακογιάννη
Το τελετουργικό για την υποδοχή της εθνικής ποδοσφαίρου στο Καλλιμάρμαρο «δεν πήγε καθόλου καλά» παραδέχτηκε η δήμαρχος Αθηναίων Ντ.Μπακογιάννη, απαντώντας στα σχόλια από σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης για τη γιορτή που προς τιμή των διεθνών παικτών.
37
Το τελετουργικό για την υποδοχή της εθνικής ποδοσφαίρου στο Καλλιμάρμαρο «δεν πήγε καθόλου καλά» παραδέχτηκε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στην αρνητική κριτική που έγινε από σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης για τη γιορτή που προς τιμή των διεθνών παικτών.
Μιλώντας την Τρίτη σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash96 η δήμαρχος Αθηναίων κλήθηκε να απαντήσει στο σχόλιο «ότι κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά», ότι «υπήρξε μια διαμεσολάβηση σε μια αδιαμεσολάβητη σχέση» αυτή του φιλάθλου και πως η κορύφωση στη γιορτή δεν ήρθε ποτέ.
«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω ότι το τελετουργικό δεν πήγε καθόλου καλά» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτό που πήγε πάρα πολύ καλά, ήταν το μήνυμα που έστειλε η Ελλάδα διεθνώς… Ήταν ένα διπλό μήνυμα και τώρα που τελείωσαν όλα μπορώ να σας το πω με πολύ μεγάλη χαρά και χωρίς να έχω το σχετικό άγχος, ότι ένας κόσμος ολόκληρος που νομίζω πως ήταν πάνω από 1.000.000 άνθρωποι, μαζεύτηκαν χωρίς να υπάρξει το παραμικρό, χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως έλεγχος και τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά. Έχει τη σημασία του και αυτό ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».
Η δήμαρχος Αθηναίων είπε πως κανείς δεν περίμενε το μέγεθος της λαοθάλασσας. και παραδέχτηκε ότι ο κόσμος είχε κουραστεί από την καθυστέρηση της άφιξης των ποδοσφαιριστών στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
«Ήδη είχαμε καταρχήν μια σημαντική καθυστέρηση στην άφιξη του αεροπλάνου. Μετά η καθυστέρηση έγινε ακόμα μεγαλύτερη και έφτασε τις δύο ώρες, από τη διαδρομή του πούλμαν, το οποίο σταματούσε παντού. Πράγμα το οποίο βεβαίως κούρασε πάρα πολύ τον κόσμο γιατί υπήρχαν άνθρωποι που ήταν από τις 15:30 στο Καλλιμάρμαρο» ανέφερε.
Ερωτηθείσα εάν υπήρξε λάθος υπολογισμός για το μέγεθος της συγκέντρωσης και ποια πλευρά ευθύνεται, η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε: «Τη διοργάνωση την είχε το Υπουργείο Πολιτισμού και εμείς. Για να ακριβολογούμε, εμείς ρίξαμε την ιδέα και για να σας πω την αλήθεια εμείς θέλαμε να το κάνουμε και πολύ πιο σεμνό και λιτό πρέπει να σας πω. Αλλά μετά πήρε άλλη διάσταση και έγινε η οργάνωση αυτή από εμάς τους δύο φορείς στο Καλλιμάρμαρο. Από κει και πέρα, κάποια στιγμή δεν μπόρεσε να κρατηθεί ο έλεγχος».
Aνέφερε επίσης ότι «ο κόσμος ήθελε να δει τους παίκτες και να ακούσει το Ρεχάγκελ, δεν ήρθε να ξανακούσει εμάς. Εγώ θεωρώ ότι αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει ήταν να τους ευχαριστήσουμε. Και αυτό και κάναμε. Τους ευχαριστήσαμε δημοσίως».
Εξάλλου, απαντώντας σε ρώτηση δημοσιογράφου η κ.Μπακογιάννη έδωσε την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά η οποιαδήποτε οργανωτική αδυναμία θα διορθωθεί. Υπογράμμισε ότι οι επίσημοι στην εκδήλωση δεν απηύθυναν εκτεταμένους χαιρετισμούς.
«Αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι ο μισός κόσμος, δεν επέτρεψε στον άλλο μισό, να δει τους παίκτες και να μπορέσουν και οι ίδιοι να κάνουν το γύρο του θριάμβου, που εγώ ονειρευόμουν, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Την επόμενη φορά -νομίζω ότι θα υπάρξουν και άλλα κύπελλα- ας χαρούμε αυτή τη στιγμή. Και οποιαδήποτε οργανωτική αδυναμία υπήρξε, ελπίζω πως την άλλη φορά θα διορθωθεί» ανέφερε.
Δηλώσεις Ορφανού
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τα παράπονα που διατυπώθηκαν για την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο, ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός δήλωσε: «Εκείνο που θέλαμε εμείς ήταν μία εκδήλωση που θα χαιρόταν ο λαός. Δε θέλαμε να είναι αστυνομοκρατούμενη και αυτό το πετύχαμε. Και έγινε αυτό και έτσι ο κόσμος αισθάνθηκε καλύτερα».
Στην επισήμανση δημοσιογράφου πως «δεν μίλησαν όμως οι παίκτες, οι πρωταγωνιστές της φιέστας, ο κ. Ορφανός ανέφερε πως τους το ζητήθηκε, αλλά εκείνοι δεν ήθελαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
- Πώς το Ιράν εργαλειοποίησε τα Στενά του Ορμούζ – Γιατί θα είναι δύσκολο να ανοίξουν
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους

