Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο, χιλιάδες κόσμου αποθέωσαν τους ήρωες του Ρεχάγκελ

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο, χιλιάδες κόσμου αποθέωσαν τους ήρωες του Ρεχάγκελ

Οι ήρωες του Euro 2004 αποθεώθηκαν από τους Έλληνες! Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας για να υποδεχτούν τον Ρεχάγκελ και τα παιδιά του. Πάνω από 110.000 άτομα πλημμύρισαν το Καλλιμάρμαρο όπου γιόρτασαν μαζί με τους σύγχρονους «θεούς του Ολύμπου».

66

Τα τείχη γκρέμισαν! Οι ήρωες του Euro 2004 έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από όλους τους Έλληνες! Χιλιάδες κόσμου, από το «Ελ. Βενιζέλος» έως το Καλλιμάρμαρο, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Ότο Ρεχάγκελ και τα παιδιά του. Πάνω από 110.000 άτομα πλημμύρισαν το Καλλιμάρμαρο για να υποδεχτούν τους σύγχρονους «θεούς του Ολύμπου».

Χρειάστηκαν δυόμιση ώρες για να καλυφθεί η απόσταση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Κατά μήκος της διαδρομής χιλιάδες κόσμου, απ όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και ομογενείς που ήρθαν στην Αθήνα μόνο και μόνο για να ζήσουν αυτές τις μαγικές στιγμές που ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, περίμεναν υπομονετικά να αποθεώσουν τους πρωταθλητές της Ευρώπης. Στα χέρια των περισσότερων υπήρχαν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές για να αποτυπώσουν τις πρωτόγνωρες στιγμές.

Ο οδηγός του πούλμαν αναγκάστηκε να σταματήσει αρκετές φορές, καθώς ήταν αδύνατο να προχωρήσει έστω και πέντε μέτρα, ενώ η γαλανόλευκη κάλυπτε όλη τη μάσκα του Λεωφορείου. Παντού το αδιαχώρητο.

Στη συμβολή Κατεχάκη με τη Μεσογείων η πομπή σταμάτησε για περισσότερα από 20 λεπτά, καθώς ήταν αδύνατο να προχωρήσει αφού όλοι όσοι είχαν κατακλύσει τους δρόμους ήθελαν να «αγκαλιάσουν» έστω και νοερά τον πρωτομάστορα της επιτυχίας Ότο Ρεχάγκελ, τους ποδοσφαιριστές και το βαρύτιμο τρόπαιο. Ιαχές, σημαίες και καπνογόνα ήταν το σκηνικό που «έντυσε» σχεδόν όλη τη διαδρομή.

Η εικόνα αυτή επαναλαμβανόταν από όπου και αν περνούσαν οι τροπαιούχοι. Στη Βασιλέως Κωνσταντίνου η κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί ούτε στον καμβά του Πικάσο ή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο Ότο Ρεχάγκελ χαιρετούσε συνεχώς τους Έλληνες φιλάθλους, εκστασιασμένος από τις εκδηλώσεις λατρείας που έβλεπε, ενώ οι ποδοσφαιριστές είχαν στήσει ένα τρελό χορό μέσα στο λεοφωρείο. Πίσω τους ακολουθούσαν εκατοντάδες μηχανές και χιλιάδες φίλαθλοι με τα πόδια. Πυροτεχνήματα και βεγγαλικά εκτιναζόταν συνεχώς στον αττικό ουρανό.

Λίγο πριν από τις 21:45 έφτασε το Λεωφορείο που έφερε τις οικογένειες των πρωταγωνιστών. Η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη υποδέχθηκε τους συγγενείς, και στη συνέχεια αυτοί κάθισαν πίσω από την εξέδρα που είχε τοποθετηθεί για να ανεβούν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο κόσμος κουνώντας τις γαλανόλευκες σημαίες φώναζε συνθήματα, αποθεώνοντας την Εθνική ομάδα, ενώ από τα ηχεία ακουγόνταν το τραγούδι των Queen, «We will rock you».

Οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών, με αρχηγό τη Δέσποινα Βανδή, η οποία πήρε το μικρόφωνο, έδωσαν το σύνθημα για περισσότερες ζητωκραυγές.

Στις 22:00 ακριβώς από τα μεγάφωνα του σταδίου άρχισε να παίζει ο ύμνος της εθνικής, που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και ακούστηκε για πρώτη φορά στον αγώνα με την Ιρλανδία στις 11 Οκτωβρίου του 2003. Τότε που ξεκίνησε το «παραμύθι» για τους ήρωες του Ρεχάγκελ. Την ίδια στιγμή στην εξέδρα μια πελώρια ελληνική σημαία, με το νησί της Κύπρου και την Ακρόπολη στο κέντρο άρχισε να κινείται από χέρια σε χέρια και διένυσε το στάδιο.

Ήταν 22:22 όταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρασε την πύλη του Παναθηναϊκού Σταδίου και η πόρτα του «πύργου», που ήταν κλεισμένοι οι πρωταγωνιστές άνοιξε. Οι αλυσίδες που είχαν φτιάξει οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να εμποδίσουν τον κόσμο που ήθελε να τους πλησιάσει.

Όλοι παραληρούσαν. Το πανηγύρι μόλις είχε αρχίσει…

Πρώτοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια τους και ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Με μεγάλη δυσκολία άρχισαν να προχωράνε ανάμεσα στο πλήθος, που τους άγγιζε, τους αγκάλιαζε, τους φιλούσε, τους αποθέωνε. Από τα μεγάφωνα του σταδίου ακούγονταν το ονόματα των μεγάλων πρωταγωνιστών και ο κόσμος φώναζε «όλε, όλε» και «νάτοι, νάτοι, οι πρωταθλητές».

Όταν επιτέλους τα στελέχη της εθνικής ομάδας έφτασαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στο κέντρο και ο Ζαγοράκης σήκωσε το Κύπελλο, σείστηκε όλο το στάδιο. Πραγματικός χαμός. Οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να χοροπηδούν και να ανεμίζουν τις φανέλες τους στους ρυθμούς που έπαιζαν τα μεγάφωνα.

Στον αυτοσχέδιο χορό που στήθηκε συμμετείχε ακόμη και ο Ρεχάγκελ. Με την κατάσταση που επικρατούσε ήταν αδύνατον να τηρηθεί στη λεπτομέρειά του το τελετουργικό, που είχε προγραμματιστεί. Στιγμή αξέχαστη για όποιον την έζησε από κοντά και έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ήταν όταν όλος αυτός ο λαός, οι χιλιάδες του κόσμου, άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Κάποια στιγμή κάθησαν όλοι στις καρέκλες και κλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος να τους απευθύνει ένα μήνυμα.

Αργότερα, τον λόγο πήρε δικαιωματικά ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο αρχηγός, εκ μέρους όλων των συμπαικτών του, είπε:

«Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την υποδοχή. Είμαστε χαρούμενοι γιατί σας κάναμε τόσο ευτυχισμένους όσο δεν το περιμέναμε»!

Ο Ότο Ρεχάγκελ, με μεταφράστρια την δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε την ευχή του η σπουδαία αυτή επιτυχία να φέρει πολλά νεαρά παιδιά στο ποδόσφαιρο και να αναδείξει πολλά ταλέντα.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, που τραγούδησε όρθιο όλο το στάδιο. Τα μεγάφωνα άρχισαν να παίζουν το «We are the champions» των Queen και τον «Ζορμπά» του Θεοδωράκη. Για το φινάλε, πολύχρωμα πυροτεχνήματα έσχισαν τον ουρανό και δημιούργησαν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.

Αποσπάσματα από την άφιξη των πρωταθλητών Ευρώπης στην Αθήνα, τη διαδρομή του λεωφορείου στην Αττική Οδό και την υποδοχή στο Παναθηναϊκό στάδιο, μετέδιδαν συνεχώς τα ξένα κανάλια και πρακτορεία ειδήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024