
Η σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς επίκειται, εκτιμά η Κάρλα ντελ Πόντε
Ζήτημα ημερών φαίνεται να είναι η σύλληψη του Κάρατζιτς, σύμφωνα τουλάχιστον με την εισαγγελέα του ICTY Κάρλα ντελ Πόντε. Η δικαστικός από την Ελβετία εκτιμά ότι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου κρύβεται στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.
30
Ζήτημα ημερών φαίνεται να είναι η σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, σύμφωνα τουλάχιστον με την εισαγγελέα του ICTY Κάρλα ντελ Πόντε. Η δικαστικός από την Ελβετία εκτιμά ότι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία κρύβεται στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.
Μιλώντας από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, η Ντελ Πόντε δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα της σύλληψης του Σερβοβόσνιου ηγέτη: «Δεν μπορώ να πω περισσότερα δημοσίως. Ας περιμένουμε τη σύλληψη και μετά θα μιλήσουμε για τα πάντα» εξήγησε.
Συνεργάτες της δικαστικού από την Ελβετία διευκρίνισαν ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις στην κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, ενώ οι έρευνες και οι επιχειρήσεις της SFOR έχουν ενταθεί.
«Εξακολουθώ να πιστεύω ακόμη πως κάποιοι ψάχνουν μανιωδώς τον Κάρατζιτς και πως αυτός θα συλληφθεί λίαν συντόμως. Κάθε μέρα το αναμένω» κατέληξε.
Τόσο ο Ράντοβαν Κάρατζιτς όσο και έτερος πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς κατηγορούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρωήν Γιουγκοσλαβία (ICTY) για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ντράγκαν Κάλινιτς, αποκάλυψε σήμερα ότι το 2002 αναγκάστηκε σε παραίτηση από τον τότε εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία, Πάντι Ασνταουν.
Αιτία, η ανικανότητα των τοπικών Αρχών να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Εμπαμπέ ενημέρωσε τον Πέρεθ ότι ο Ολίσε είναι θετικός για την Ρεάλ Μαδρίτης»
- Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς – Σε ύψιστη επιφυλακή η Ρόδος
- Νοκ άουτ από την ρεβάνς με τη Ντιναμό Κιέβου ο Άλι
- Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, εν αναμονή της απολογίας του 28χρονου
- Δεν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο επιμένει ο Μητσοτάκης – Γενικόλογες υποσχέσεις για παροχές
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή
