
Ο μεταρρυθμιστής Μπόρις Τάντιτς δηλώνει νικητής των εκλογών στη Σερβία
Ο φιλοδυτικός Μπόρις Τάντιτς δήλωσε την Κυριακή μετά το κλείσιμο των καλπών στη Σερβία ότι είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών. Ο εθνικιστής αντίπαλός του Τόμισλαβ Νίκολιτς παραδέχθηκε λίγο αργότερα την ήττα του.
36
Ο φιλοδυτικός Μπόρις Τάντιτς δήλωσε την Κυριακή μετά το κλείσιμο των καλπών στη Σερβία ότι είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών. Ο εθνικιστής αντίπαλός του Τόμισλαβ Νίκολιτς παραδέχθηκε λίγο αργότερα την ήττα του.
Πάντως, η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με πρώτα τμηματικά αποτελέσματα που συγκέντρωσε το μη κυβερνητικό εκλογικό Ινστιτούτο CESID, ο Τάντιτς συγκεντρώνει το 53,5% των ψήφων και ο Νίκολιτς το 45,1%.
«Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει ο Μπόρις Τάντιτς θα γίνει ο νέος πρόεδρος της Σερβίας και γι΄αυτό θα ήθελα να τον συγχαρώ» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νίκολιτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός 10%
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς απειλεί την fast fashion – Έρχεται κύμα ανατιμήσεων σε ρούχα και sneakers
- Η Google επενδύει έως και 40 δισ. δολάρια στην Anthropic
- Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Σοκ για τη «Βασίλισσα» στο 90+4′, πιο κοντά στον τίτλο η Μπαρτσελόνα


