
Ισραηλινή αεροπορική εταιρεία σταματά τις πτήσεις προς Τουρκία για λόγους ασφάλειας
Oι ισραηλινές αερογραμμές El-Al διέκοψαν τις πτήσεις τους προς την Τουρκία λόγω άρνησης της Αγκυρας να εκχωρήσει στο ένοπλο προσωπικό της εταιρείας αρμοδιότητες της αστυνομίας, όπως ο σωματικός έλεγχος και ο έλεγχος διαβατηρίων.
36
Oι ισραηλινές αερογραμμές El-Al διέκοψαν τις πτήσεις προς την Τουρκία λόγω άρνησης της Αγκυρας να δεχθεί τους όρους της εταιρείας για την δικαιοδοσία του προσωπικού ασφαλείας της.
Η El-Al ζητούσε να εκχωρηθούν στους ένοπλους φρουρούς της εταιρείας που βρίσκονται στα αεροσκάφη αρμοδιότητες της τουρκικής αστυνομίας, όπως την υποβολή των επιβατών σε σωματική έρευνα και τον έλεγχο διαβατηρίων στους τουρκικούς αερολιμένες.
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε το αίτημα. «Σύμφωνα με τους νόμους μας οι αρμοδιότητες διεξαγωγής σωματικής έρευνας και ελέγχου διαβατηρίων σε τουρκικό έδαφος έχουν εκχωρηθεί στην τουρκική αστυνομία και δεν μπορούν να εκχωρηθούν σε οπλοφόρους αστυνομικούς άλλης χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Ραμαζάν Ερ.
«Αποδεχθήκαμε στα ισραηλινά αεροσκάφη να οπλοφορούν δύο άτομα, εφόσον μένουν μέσα στο αεροσκάφος. Όταν θέλουν να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος και να περιφέρονται στην πόλη πρέπει να παραδώσουν τα όπλα τους στην τουρκική αστυνομία» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι ο ICAO έχει χαρακτηρίσει τον αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης ασφαλή.
ΑΠΕ
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
