Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Επί τάπητος τα ελληνοτουρκικά σε συναντήσεις Καραμανλή-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Επί τάπητος τα ελληνοτουρκικά σε συναντήσεις Καραμανλή-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις συναντήσεις θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό του Τ.Ερντογάν ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Στην ατζέντα των συζητήσεων τα ελληνοτουρκικά και το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

53

Τρεις διαδοχικές συναντήσεις θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Στην ατζέντα των συζητήσεων τα ελληνοτουρκικά και το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Το πρώτο τετ-α-τετ των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής, κατά το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Νετσντέτ Σεζέρ προς τιμήν των αρχηγών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ. Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο ανάλογου δείπνου το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η ουσιαστική συνάντηση Καραμανλή – Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, οπότε έχουν προγραμματισθεί οι διμερείς επαφές στο περιθώριο της Συνόδου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, στόχος των επαφών είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εν όψει του Δεκεμβρίου, οπότε η Τουρκία αναμένει την απόφαση της ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων. Η Αθήνα έχει υποσχεθεί να σταθεί στο πλευρό της Αγκυρας στην ευρωπαϊκή της πορεία, ωστόσο αναμένει -ως αντάλλαγμα- κινήσεις καλής θέλησης στα ελληνοτουρκικά.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι δεν αναμένεται να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα θέματα ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος, εκτός του ζητήματος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς θεωρείται αρκετά πιθανό να ανακοινωθεί και επισήμως το άνοιγμά της στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, μετά από σχετικό επίσημο αίτημα της Βρετανίας, θα υπάρξει συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ με τον Κώστα Καραμανλή την Τρίτη, ενώ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο.Μπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies