
Έως τα τέλη Ιουλίου το Μετρό θα φθάνει στο «Ελ.Βενιζέλος» διαβεβαίωσε ο Γ.Σουφλιάς
Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα λειτουργήσει η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό από την Εθνική Αμυνα έως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Ο κ. Σουφλιάς ζήτησε συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία, λόγω των έργων.
30
Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα τεθεί σε λειτουργία η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό από την Εθνική Αμυνα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τη διαβεβαίωση έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, κατά την επίσκεψή του στους σταθμούς Χαλανδρίου και Δουκίσσης Πλακεντίας.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στα τέλη Ιουλίου θα τεθεί σε λειτουργία και η επέκταση της γραμμής 2 προς το σταθμό «Αγιος Αντώνιος» στο Περιστέρι συνολικού μήκους 1,4 χιλιομέτρων.
Η δεύτερη φάση του προγράμματος επεκτάσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με το τμήμα της γραμμής 3 από το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω συνολικού μήκους 4,3 χλμ με τρεις νέους σταθμούς. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει το 2007.
Επίσης βρίσκεται σε στάδιο μελέτης η πρόσθετη επέκταση της γραμμής αυτής προς το Χαϊδάρι. Το έργο εντάχθηκε οριστικά στο Γ ΚΠΣ με την αναθεώρηση που γίνεται τώρα.
Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση του υπουργού ότι θα απαιτηθεί η διακοπή της λειτουργίας του μετρό στο τμήμα Νομισματοκοπείο – «Ελευθέριος Βενιζέλος» για έξι μήνες, ώστε να κατασκευαστεί -μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες- ο σταθμός της Αγ. Παρασκευής.
«Αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει κατασκευαστεί το κέλυφος του σταθμού γεγονός απαράδεκτο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός ζήτησε την κατανόηση των οδηγών για την ταλαιπωρία λόγω των έργων -ιδιαίτερα στη Βάρης – Κορωπίου και στην επέκταση της Αττικής Οδού προς το Μαρκόπουλο- αλλά διαβεβαίωσε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
- Κοβέσι: Υπάρχει θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας – Έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις
- Σκύδρα: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με ζώο
- Τραμπ: Πλήγμα από Βιρτζίνια εν όψει midterms – Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης δίνοντας ώθηση στους Δημοκρατικούς
- Τα δεδομένα με τον Ταϊρίκ Τζόουνς ενόψει playoffs της Euroleague