43

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου θα δοθεί στην κυκλοφορία ο ένας κλάδος της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, οι εργασίες στις τέσσερις σήραγγες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 29 Ιουλίου, όμως απαιτείται μία εβδομάδα δοκιμών στα συστήματα.

Ολόκληρο το έργο θα παραδοθεί στο τέλος του έτους. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα διαθέτει πέντε σήραγγες, μήκους 4.400 μέτρων, καθώς και σήραγγες διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος, όπως ορίζουν οι νέες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, κατασκευάζονται τρεις γέφυρες συνολικού μήκους 390 μέτρων, καθώς και ο νέος ανισόπεδος κόμβος της Κινέττας.

Επίσης, σε βάθος 50 μέτρων κάτω από τον αυτοκινητόδρομο βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή της Κακιάς Σκάλας, η οποία διαθέτει δύο σήραγγες, μήκους 4.200 μέτρων, αλλά και δύο γέφυρες.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για τη διαδρομή Ελευσίνα-Κόρινθος, ενώ οι οδηγοί αναμένεται να έχουν μεγάλη εξοικονόμηση σε καύσιμα, η οποία υπολογίζεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε 5,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ