«Καμπανάκι» κινδύνου από τον Κ.Πάουελ για την κατάσταση στη Σαουδική Αραβία
Αμεση επίθεση κατά του βασιλείου της Σ.Αραβίας χαρακτηρίζει ο Κ.Πάουελ το μπαράζ δολοφονιών ξένων υπήκοων. «Αυτή είναι μία επικίνδυνη περίοδος για τη Σ.Αραβία» τονίζει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη σκιά της πρώτης απαγωγής Αμερικανού από εξτρεμιστές.
Αμεση επίθεση κατά του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας χαρακτηρίζει ο Κ.Πάουελ το μπαράζ δολοφονιών ξένων υπήκοων από πυρά εξτρεμιστών. «Αυτή είναι μία επικίνδυνη περίοδος για τη Σ.Αραβία. Εργαζόμαστε μαζί της για να νικήσουμε τους τρομοκράτες» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Οι δηλώσεις του Κόλιν Πάουελ έρχονται κατόπιν της δολοφονίας του Αμερικανού Κένεθ Σρόγκς στο Ριάντ και την ακόλουθη εξαφάνιση Αμερικανού μηχανικού που εκτιμάται ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής. Εάν οι φόβοι επιβεβαιωθούν θα είναι η πρώτη απαγωγή Δυτικού στη Σαουδική Αραβία από την ημέρα που άνοιξε ο νέος κύκλος αίματος.
Δικτυακοί τόποι ισλαμιστών μετέδωσαν ανακοίνωση οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Οργανισμός της Αλ Κάιντα για την Αραβική Χερσόνησο», η οποία ισχυρίζεται πως κρατά στα χέρια της τον Αμερικανό μηχανικό Πολ Μάρσαλ Τζόνσον. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρκείται να επιβεβαιώσει ότι ο Τζόνσον αγνοείται από το Σάββατο.
Όπως επισημαίνει το BBC, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ριάντ έχει ήδη καλέσει εκ νέου τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη Σαουδική Αραβία, ενώ το Φόρεϊν Όφις ζήτησε να επιστρέψει στην πατρίδα το μη αναγκαίο διπλωματικό προσωπικό της Βρετανίας.
Ο Κόλιν Πάουελ υπογραμμίζει ότι οι τρομοκράτες «κυνηγούν» τη βασιλική οικογένεια της Σ.Αραβίας, επιχειρώντας να επιφέρουν κλίμα αστάθειας στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα. «Έχουμε μία επικίνδυνη κατάσταση. Η δολοφονία ξένων, είτε είναι Αμερικανοί, είτε Βρετανοί ή οποιασδήποτε άλλης υπηκοότητας, αποτελεί άμεση επίθεση κατά του βασιλείου» επισήμανε.
Ο ίδιος δήλωσε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από τη δράση των δυνάμεων ασφαλείας της Σ.Αραβίας, ωστόσο τόνισε πως έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες. «Μπορούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους· υπάρχουν σίγουρα περισσότερα πράγματα να κάνουμε σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών. Συνεργαζόμαστε σε πολλούς τομείς» δήλωσε σε πληθώρα συνεντεύξεών του από αμερικανικά δίκτυα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.