
Σε μονομερή αύξηση των ναύλων προχωρούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες
Αποφασισμένες να προχωρήσουν σε μονομερή αύξηση του ναυλολογίου των ακτοπλοϊκών πλοίων εμφανίζονται οι ναυτιλιακές εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα περίπου 300 επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα.
71
Αποφασισμένες να προχωρήσουν σε μονομερή αύξηση του ναυλολογίου των ακτοπλοϊκών πλοίων εμφανίζονται οι ναυτιλιακές εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα περίπου 300 επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), μέλη της οποίας είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, τονίζει πως η έκτακτη γενική συνέλευση «εμμένει στην πάγια θέση της ότι, μετά τη λήξη του καμποτάζ (1/1/2004), ισχύει το σύστημα ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και του ανταγωνισμού, στα πλαίσια πάντα των ρυθμίσεων του κοινοτικού και του εθνικού δικαίου».
Ταυτόχρονα, καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε αυξήσεις σύμφωνα με το κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων και των ιδιαιτεροτήτων των δρομολογιακών γραμμών.
Η ΕΕΑ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι σε περίπτωση ποινικής ή άλλης δίωξης από την Πολιτεία μέλους της για αύξηση του ναύλου, θα αντιταχθεί προς την Πολιτεία και θα σταθεί σύσσωμη στο πλευρό του διωκόμενου.
Ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει πάντως αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα της ΕΕΑ για αυξήσεις και πριν λίγες ημέρες με ανακοίνωσή του προειδοποίησε τις ναυτιλιακές ακτοπλοϊκές εταιρείες να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις στο ναυλολόγιο, αφού η μονομερής πράξη είναι αντίθετη με την κείμενη νομοθεσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
- Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
- Ανδρουλάκης: Προεκλογικά τα μέτρα Μητσοτάκη – Βλέπει τους πολίτες ως πελάτες
- Σοφία Μαριόλα: Το εξώδικό για τον χωρισμό της με τον Στράτο Τζώρτζογλου – Τι συνέβη
- Ινδία, η «βασίλισσα» του ντόπινγκ
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
