Το στοματικό διάλυμα εξίσου αποτελεσματικό με το οδοντικό νήμα
Ουάσιγκτον: Το στοματικό αντισηπτικό διάλυμα είναι τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικό με το οδοντικό νήμα στην αντιμετώπιση της πλάκας και της ουλίτιδας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Dental Association.
Ουάσιγκτον:Τοστοματικό αντισηπτικό διάλυμα είναιτουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικό με το οδοντικό νήμα στην αντιμετώπισητης πλάκας και της ουλίτιδας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυποJournal of the American Dental Association.
Η μελέτη, που βασίστηκε στην επίδραση του γνωστού διαλύματος Listerine Antisepticστη στοματική υγεία 600 ατόμων, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, καταδεικνύειπως το γνωστό προϊόν μειώνειτην πλάκα σε ποσοστό έως και 20% και την ουλίτιδα σε ποσοστό 11%, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά από τη χρήση οδοντικού νήματος δεν ξεπερνούν το 3,4% και 4,3%, αντίστοιχα.
Μια άλλη έρευνα, που σχετίζεται με τη στοματική υγιεινή και πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ 1.004 καταναλωτών και 300 οδοντιάτρων από την εταιρία ερευνών TIS, μέλος του ομίλου NOP World, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η πλειονότητα των Αμερικανών δεν κάνουν χρήση οδοντικού νήματος, με αποτέλεσμα να πάσχουν σε μεγάλο ποσοστό από ουλίτιδα, τερηδόνα και άλλα οδοντικά νοσήματα.
Ειδικότερα, το 90% των οδοντιάτρων που ρωτήθηκαν ανέφεραν πως το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών τους αποφεύγουν την καθημερινή χρήση του νήματος, ωστόσο το ένα τρίτο των ασθενών θεωρούσαν πως ο οδοντίατρός τους θα χαρακτήριζε άριστη τη στοματική τους υγιεινή.
Επιπλέον, το 42% θεωρούν πως η υγεία του στόματός τους δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, ωστόσο το 67% δεν αισθάνονται ενοχές ή κίνδυνο από την άρνησή τους να ακολουθήσουν τις συστάσεις των ιατρών για καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος. Κύρια δικαιολογία για την εν λόγω στάση αποτελεί, σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, το αίσθημα κόπωσης που καταλαμβάνει τους περισσότερους ασθενείς στο τέλος της ημέρας.
Τέλος, οι περισσότεροι οδοντίατροι χαρακτήρισαν απαραίτητη τη χρήση του στοματικού διαλύματος σε συνδυασμό με το οδοντικό νήμα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών ανέφεραν πως θα προτιμούσαν τις πλύσεις από την κουραστική για εκείνους διαδικασία του καθαρισμού με νήμα.
health.in.gr
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί, 42 τραυματίες σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442