
Διαβεβαίωση ότι οι εξαγγελίες της ΝΔ θα υλοποιηθούν, από τον Κ.Καραμανλή στο ντιμπέιτ
Σε θέματα εσωτερικού ενδιαφέροντος αναμένεται να επικεντρωθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη, εν όψει ευρωεκλογών. Ο Κώστας Καραμανλής επιθυμεί να στείλει το μήνυμα ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ θα υλοποιηθούν.
53
Σε θέματα εσωτερικού ενδιαφέροντος αναμένεται να επικεντρωθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Τρίτης, που πραγματοποιείται εν όψει ευρωεκλογών. Ο Κώστας Καραμανλής επιθυμεί να στείλει το μήνυμα ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος τη Δευτέρα, με δεδομένο το σχετικά χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές, η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί κυρίως γύρω από θέματα που αφορούν τη χώρα και ιδίως την καθημερινότητα των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός -στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση από την ανάληψη των καθηκόντων του- θα επιδιώξει να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ισχύουν και θα γίνουν πράξη, και να απορρίψει τα σενάρια περί λιτότητας από το φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναμένεται να επισημάνει ότι η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων έχει ορίζοντα 4ετίας και ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της ΝΔ είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη.
Παράλληλα, θα τονίσει ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι χειρότερη από ότι ανέφεραν οι αρχικές εκτιμήσεις του επιτελείου της ΝΔ, καθώς επίσης ότι η πολιτικής της οικονομικής απογραφής θα συνεχιστεί και από τα στοιχεία που θα προκύψουν θα καταδειχθούν τα λάθη και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην κυβέρνηση, ωστόσο τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει ο ίδιος.
Σε ό,τι αφορά την κριτική που αναμένεται να ασκηθεί για τους ρυθμούς υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, ο Κ.Καραμανλής θα επικεντρώσει στις αποφάσεις για τα πανωτόκια και την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων.
Τέλος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απορρίψει τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας από το φθινόπωρο, και θα επισημάνει ότι κεντρικός στόχος παραμένει η ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι τελικά οι Κένταλ Τζένερ και Τζέικομπ Ελόρντι ζευγάρι;
- «Τροία 2026»: Eντυπωσιακή άσκηση στο Λιμάνι της Πάτρας για εξουδετέρωση «χημικής απειλής»
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος
- Ευγένιος Ευγενίδης: Εθνικός χορηγός
- Ιράν: Σφοδρή κριτική αντικαθεστωτικών για τη στάση της ΕΕ μετά τη νέα εκτέλεση – «Αδικαιολόγητη η σιωπή της Ευρώπης»
- Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για περίπτωση κινδύνου

