38

Δεκαέξι Σουδανοί, που εργάζονται για τον ΟΗΕ, απήχθησαν το Σάββατο στο Νταρφούρ, στο δυτικό Σουδάν, από άνδρες του Κινήματος για την Απελευθέρωση του Σουδάν, το οποίο αποτελεί την κύρια ανταρτική οργάνωση που δρα στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, «τα Ηνωμένα Έθνη ήρθαν σε επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι κρατούν τους 16 Σουδανούς που εργάζονται στο πρόγραμμα του ΟΗΕ για την ανάπτυξη και δεσμεύτηκαν να τους αφήσουν ελεύθερους».

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκαν οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε η απαγωγή.

«Το υπουργείο καταδικάζει αυτήν την επιχείρηση και εκφράζει τη λύπη του για οποιαδήποτε απειλή στην ασφάλεια εργαζομένων στον ΟΗΕ ή σε μη κυβερνητικές οργανώσεις» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από το Φεβρουάριο του 2003, που άρχισε η σύγκρουση στο Νταρφούρ, σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ένα εκατομμύριο έχει εκτοπιστεί και περισσότεροι από 100.000 έχουν φύγει και έχουν εγκατασταθεί στο γειτονικό Τσαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό