
«Στοπ» στα Ολυμπιακά επιδόματα από το υπουργείο Εσωτερικών
Φρένο στα Ολυμπιακά επιδόματα βάζει η κυβέρνηση, παρά τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε ευαίσθητες υπηρεσίες. Εγκρίνονται μόνο 20 ώρες υπερωριακής απασχόλησης στους εργαζόμενους στους δήμους.
43
Φρένο στα Ολυμπιακά επιδόματα βάζει η κυβέρνηση, παρά τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, τη μη χορήγηση επιδομάτων επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους, την Παρασκευή.
Εξαίρεση αποτελούν μόνον οι απασχολούμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, για τους οποίους υπάρχει σχετική απόφαση και θα πάρουν 2.500 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ.Μπαλασόπουλος, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση δεν θα λάβουν κανένα πριμ, εκτός από την πληρωμή 20 επιπλέον ωρών υπερωριακής εργασίας για όλη τη διάρκεια των Αγώνων.
H Ομοσπονδία εκτιμά ότι αυτές οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των Αγώνων, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η καθαριότητα.
Προειδοποίησαν μάλιστα ότι εάν δεν υπάρξει απελευθέρωση της υπερωριακής απασχόλησης για το κρίσιμο διάστημα θα εργάζονται μόνον όσες ώρες καλύπτονται μισθολογικά.
Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε απελευθέρωση των υπερωριών για τους Αγώνες, εφόσον του κατατεθεί κοινή πρόταση από την ΚΕΔΚΕ και την Ομοσπονδία των εργαζομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από άσημη, φόβητρο και με έδρα-φρούριο: Η «ομάδα» Βαλένθια στο δρόμο του Παναθηναϊκού (vids)
- Είναι τελικά οι Κένταλ Τζένερ και Τζέικομπ Ελόρντι ζευγάρι;
- «Τροία 2026»: Eντυπωσιακή άσκηση στο Λιμάνι της Πάτρας για εξουδετέρωση «χημικής απειλής»
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος
- Ευγένιος Ευγενίδης: Εθνικός χορηγός
- Ιράν: Σφοδρή κριτική αντικαθεστωτικών για τη στάση της ΕΕ μετά τη νέα εκτέλεση – «Αδικαιολόγητη η σιωπή της Ευρώπης»

