Θεαματική αύξηση των κρουσμάτων παχυσαρκίας στις αναπτυσσόμενες χώρες
Βανκούβερ: Μπορεί η παχυσαρκία να εντοπίζεται κυρίως στις πλούσιες χώρες, ωστόσο η συχνότητα του φαινομένου αυξάνεται σταθερά μεταξύ των φτωχών, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου γυναικών των αναπτυσσόμενων χωρών, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου International Journal of Obesity.
Βανκούβερ: Μπορεί η παχυσαρκία να εντοπίζεται κυρίως στις πλούσιες χώρες, ωστόσο η συχνότητα του φαινομένου αυξάνεται σταθερά μεταξύ των φτωχών, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου γυναικών των αναπτυσσόμενων χωρών, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου International Journal of Obesity.
Τα ευρήματα από 37 αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας καταδεικνύουν πως τα κρούσματα παχυσαρκίας, ιδίως μεταξύ των γυναικών έχουν αυξηθεί θεαματικά, σε ποσοστά που ανταγωνίζονται εκείνα των ανεπτυγμένων κρατών, όπως της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας.
Τα αυξανόμενα κρούσματα παχυσαρκίας πλήττουν περισσότερο τις γυναίκες των παραπάνω χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη, διάφορες μορφές καρκίνου και άλλα προβλήματα υγείας.
Οι ερευνητές επισημαίνουν πως σε πολλά από τα αναπτυσσόμενα κράτη το πρόβλημα της παχυσαρκίας τείνει να λάβει μεγαλύτερη έκταση από εκείνη του υποσιτισμού.
Κυριότερα αίτια του φαινομένου είναι ο περιορισμός των βαριών χειρονακτικών εργασιών και η αύξηση μορφών εργασίας που καίνε πολύ λιγότερες θερμίδες καθώς και μείωση τής τιμής των τροφίμων. Άλλοι παράγοντες είναι η ελλιπής ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον αντίκτυπο της παχυσαρκίας στην υγεία και η δυσχέρεια πρόσβασής του σε πιο ακριβά αλλά υγιεινότερα τρόφιμα.
health.in.gr
- Νέα σενάρια για το μέλλον του Αταμάν: «Μετρημένες οι μέρες του στην Αθήνα»
- Μαργαρίτα: Στο νοσοκομείο η βασίλισσα της Δανίας
- Θα ξαναβρεί η Νέα Δημοκρατία τη χαμένη ψυχή της;
- Το μήνυμα που έστειλε ο Γιαννακόπουλος: «Όλα τούμπα θα τα κάνουμε»
- Κικίλιας για παράνομη αλιεία από Τούρκους ψαράδες: «Ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει»
- Απίστευτο και όμως αληθινό: Ούτε ένα τάιμ άουτ δεν πήρε ο Μαρτίνεθ στο Game 5
- Άμλετ (machine) των Ουίλλιαμ Σαίξπηρ – Χάινερ Μύλλερ: Επιπλέον παραστάσεις έως τις 2/6
- Aγορά εργασίας: Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αναξιοποίητο εργατικό δυναμικό στην Ευρωζώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442