Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η ολίσθηση του στεγάστρου Καλατράβα
Στη θέση του μπαίνει το απόγευμα της Παρασκευής, εκτός απροόπτου, και το ανατολικό τόξο του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Η ολίσθηση ξεκίνησε την Πέμπτη χωρίς προβλήματα και απομένουν πλέον μόνο 40 μέτρα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
43
Στη θέση του μπαίνει το απόγευμα της Παρασκευής, εκτός απροόπτου, και το ανατολικό τόξο του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το ανατολικό τόξο κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα από το δυτικό, ενώ η απόσταση που θα διανύσει συνολικά (60 μέτρα) είναι κατά 12 μέτρα μικρότερη.
Ωστόσο, η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια που εφαρμόστηκε και για την ολίσθηση του δυτικού τόξου. Υδραυλικά έμβολα κινούν τα δύο πέδιλα, όπου στηρίζεται το ημιστέγιο, υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού συστήματος.
Μόλις το ανατολικό τόξο φτάσει στην τελική του θέση, τότε θα ενωθεί με το δυτικό, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των πολυκαρβονικών φύλλων που θα καλύψουν τη στέγη, των προβολέων κ.λπ.
Η ολίσθηση του ανατολικού τόξου ξεκίνησε την Πέμπτη χωρίς προβλήματα και η απόσταση που καλύφθηκε έφτασε τα 20 μέτρα. Παρόντες στη διαδικασία ήταν η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πεταλιά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ και ο γγ Ολυμπιακών Αγώνων Σπύρος Καπράλος.
Στη συνέχεια στο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου μετέβη και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου.
«Οι Έλληνες πρέπει να είστε περήφανοι για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε σήμερα μια θαυμάσια πρόοδο, μια αποφασιστικότητα να παραδώσετε καλοσχεδιασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πατ Κοξ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Βιολάντα»: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης, για την έκρηξη που σκότωσε πέντε εργάτριες
- Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων
- Αν Χάθαγουεϊ: Αλλάχ, εκπροσώπηση, αντιδράσεις – «Όχι όπως η Σαμπρίνα – Είναι μουσουλμάνα; – Insallah»
- Formula 1: Αλλαγές-παρέμβαση στους κανονισμούς του 2026 για θέαμα και ασφάλεια
- Δουδωνής: Η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας μπορεί να έχει τίτλο «αμάρτησα για τον ψηφοφόρο μου»
- Σουηδία: 20 σχολεία έκλεισαν σήμερα έπειτα από απειλές που έλαβε η αστυνομία
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα στο Μαξίμου
- Ηλιόπουλος: Το μόνο που δεν ακούσαμε από τους βουλευτές της ΝΔ είναι το «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442