
Μούχλα και υγρασία προκαλούν άσθμα αλλά όχι καρκίνο
Ουάσιγκτον: Η μούχλα και η υγρασία είναι δυνατόν να προκαλέσουν βήχα και συριγμό, ωστόσο η τοξική μούχλα δεν συνδέεται με κάποιο τρόπο με την εμφάνιση καρκίνου, χρόνιας κόπωσης ή νευρολογικών διαταραχών, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ιατρικής των ΗΠΑ.
Ουάσιγκτον: Η μούχλα και η υγρασία είναι δυνατόν να προκαλέσουν βήχα και συριγμό, ωστόσο η τοξική μούχλα δεν συνδέεται με κάποιο τρόπο με την εμφάνιση καρκίνου, χρόνιας κόπωσης ή νευρολογικών διαταραχών, σύμφωνα με έρευνα τουΙνστιτούτου Ιατρικής των ΗΠΑ.
Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ Γουίλιαμ Φισκ του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrenced Berkeley, αναφέρει πως τα άτομα που πάσχουν από άσθμα είναι περισσότερο ευαίσθητα στη μούχλα, ωστόσο ακόμη και υγιή άτομα είναι δυνατόν να εκδηλώσουν ήπια αναπνευστικά προβλήματα αν εκτεθούν σε αυτή.
Οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της μούχλας και της υγρασίας που εντοπίζεται σε πολλές κατοικίες στο αναπνευστικό σύστημα των ενοίκων τους και ανακάλυψαν πως ευθύνονται για πλήθος διαταραχών του ανώτερου αναπνευστικού καθώς και για μια πάθηση που φέρει την ονομασία «πνευμονίτιδα από υπερευαισθησία».
Στην αναφοράτονίζεται επίσης πως η υγρασία είναι δυνατόν να προκαλέσει δύσπνοια και αναπνευστικές δυσχέρειες ακόμη και σε υγιή παιδιά, καθώς και άσθμα σε άτομα που έχουν σχετική προδιάθεση. Κύριες αιτίες εκτός από τη μούχλα και την υγρασία ενδέχεται ωστόσο να είναι και μύκητες, βακτηρίδια, σκόνη ή ακόμη και έντομα όπως οι κατσαρίδες.
Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν πως η μούχλα και η υγρασία δεν δύνανται να προκαλέσουν άλλα σοβαρά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένης και της οξείας ιδιοπαθούς πνευμονικής αιμορραγίας στα παιδιά.
«Σίγουρα υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία μούχλας που παράγει συγκεκριμένες τοξίνες υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ωστόσο, οι τελευταίες δεν έχουν εξακριβωθεί και μάλλον είναι περισσότερο σπάνιες», επισημαίνει ο Δρ Φισκ.
health.in.gr
- Επιστρέφει ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ ο Μηταράκης
- Άντι Μπέρναμ: Δεκαετές πρόγραμμα για την ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου υπόσχεται ο νέο πρωθυπουργός
- Γιγάντιος λάκος στο Google Earth ήταν τελικά κρατήρας πρόσκρουσης 290 εκατ. ετών
- Οι δύο αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Conference League, αν αποκλειστεί από την Ντιναμό Κιέβου
- Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα καίει η πυρκαγιά στην Γκουανταλαχάρα της Ισπανίας
- Με Σπαρτάκ Τρνάβα ή ΤΣΣΚΑ 1948 ο Παναθηναϊκός στον 3ο προκριματικό του Conference League
