
Ανεργοι θα μείνουν εννέα στους δέκα συμβασιούχους, δηλώνει η ΓΣΕΕ
Ανεργοι εννέα στους δέκα συμβασιούχους μέσω της κυβερνητικής ρύθμισης προειδοποιεί η ΓΣΕΕ, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα γνωμοδότηση νομικών που δικαιώνει τις θέσεις των συνδικάτων κρίνοντας ότι δεν είναι αντισυνταγματική η αυτόματη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
51
Ανεργοι θα παραμείνουν οι εννέα στους δέκα συμβασιούχους μέσω της ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση προειδοποιεί η ΓΣΕΕ, δημοσιοποιόντας ταυτόχρονα γνωμοδότηση πανεπιστημιακών νομικών που δικαιώνει τις θέσεις των συνδικάτων κρίνοντας πως δεν προσκρούει στις διατάξεις του Συντάγματος η αυτόματη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος έκανε την Τετάρτη λόγο για μείζον θέμα· κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπεκφεύγει από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και κάλεσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να αναθεωρήσει τη στάση του επί του θέματος.
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Θανάσης Κόλιας τόνισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα που βρίσκεται στο ΣτΕ αποκλείει από τη δυνατότητα μονιμοποίησης το 90% των συμβασιούχων.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, Η ΓΣΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα τη γνωμοδότηση των καθηγητών Εργατικού Δικαίου Αρ.Καζάκου από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και Δημήτρη Τραυλού-Τζανετάτου από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Η γνωμοδότηση δικαιώνει τις θέσεις των συνδικάτων και παραδίδεται την Πέμπτη προς αξιοποίηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα πολιτικά κόμματα, βάσει δηλώσεων Χρ.Πολυζωγόπουλου. Συγκεκριμένα, οι πανεπιστημιακοί νομικοί αποφαίνονται ότι:
-Δεν δημιουργείται ζήτημα κύρους των συμβάσεων λόγω μη εφαρμογής ορισμένης διαδικασίας προσλήψεων
-Τυχόν έλλειψη κενών οργανικών θέσεων αντιμετωπίζεται, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, με την ίδρυση νέων
-Η απαγόρευση «μονιμοποίησης» περιορίζεται στις συμβάσεις που είναι πράγματι ορισμένου χρόνου ή έργου -δηλαδή δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
-Δεν θα πρέπει να ματαιωθεί ο σκοπός της οδηγίας 1999/70/ΕΚ που συνίσταται στην προστασία των εργαζομένων από την κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιασμό κατήγγειλε 30χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του ο 22χρονος κατηγορούμενος
- Η χαοτική, ερωτική ζωή του Τζακ Νίκολσον: Ένας γάμος, αρκετοί παθιασμένοι έρωτες και έξι παιδιά
- Πανσερραϊκός – Ατρόμητος 0-4: Παράσταση για ένα ρόλο
- Βουλή: Πόσοι ψήφισαν κατά στις άρσεις ασυλίας – Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία
- Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας – Στα δικαστήρια οι γονείς για την επικοινωνία των παιδιών τους
- Super League 2: Νίκες για ΠΑΟΚ Β’ (2-1), Νέστο (1-0) και Καβάλα (5-1) – Η βαθμολογία
