Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, δήλωσε ο Γκιουλ

Σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, δήλωσε ο Γκιουλ

Τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Οι σχετικές συνομιλίες συνεχίζονται, είπε, όπως και ο άτυπος ελληνοτουρκικός διάλογος για θέματα Αιγαίου.

88

Τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, ικανοποιώντας ένα από τα πάγια αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης και της ορθόδοξης εκκλησίας.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Γκιουλ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι σχετικές συνομιλίες μεταξύ του Πατριαρχείου, του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και του υπουργείου Εθνικής Παιδείας, προκειμένου σύντομα να επαναλειτουργήσει η Σχολή.

Παράλληλα ο κ. Γκιουλ διαβεβαίωσε ότι ο άτυπος ελληνοτουρκικός διάλογος για τα θέματα που σχετίζονται με το Αιγαίο συνεχίζεται και όταν υπάρξει πρόοδος θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες Ταλάτ για τη διενέργεια εκλογών στα κατεχόμενα στις 27 Ιουνίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως δεν θεωρεί σκόπιμες νέες τουρκοκυπριακές εκλογές και εξέφρασε τη δυσφορία του για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της έκθεσης του Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies