Προς κλείσιμο οδηγείται η υπόθεση του σκανδάλου στο Ισραήλ για τον «Πάτροκλο»
Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ προσανατολίζεται προς το κλείσιμο της υπόθεσης δωροληψίας κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, ένα σκάνδαλο που απείλησε να τον ανατρέψει. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης βλέπει ακόμη κίνδυνο να ασκηθεί δίωξη.
38
Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ προσανατολίζεται προς το κλείσιμο της υπόθεσης δωροληψίας κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, ένα σκάνδαλο που απείλησε να τον ανατρέψει, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου.
Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιόζεφ Λαπίντ δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας Μεναχέμ Μαζούζ δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα ασκήσει δίωξη κατά του Αριέλ Σάρον, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η άσκηση ποινικής δίωξης θα ανάγκαζε πιθανότατα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να παραιτηθεί.
Οι εφημερίδες Χααρέτζ και Μααρίβ επικαλούνται πληροφορίες πηγών της δικαστικής έρευνας, σύμφωνα με τις οποίες ο Μαζούζ σκέφτεται να κλείσει την υπόθεση του ελληνικού νησιού «Πάτροκλος» χωρίς άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Σαρόν, ο οποίος περνά μια δύσκολη πολιτικά περίοδο, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Υπουργικού Συμβουλίου στο αναθεωρημένο του σχέδιο για την αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γενικός εισαγγελέας ωστόσο δεν έχει λάβει οριστική απόφαση, η οποία αναμένεται στα μέσα Ιουνίου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι ανακριτικές αρχές και η επιτροπή που ορίσθηκε από τον Μαζούζ για να ερευνήσει την υπόθεση θεωρούν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι υπερβολικά ισχνά για να ασκηθεί δίωξη κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Κατά τον Γιοσέφ Λαπίντ, η τελική συνεδρίαση της επιτροπής που συγκρότησε ο Μαζούζ θα διεξαχθεί την Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442