Το 2006 η ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, εκτιμά η Κομισιόν
Το συντομότερο που μπορεί η Ρωσία να ενταχθεί στον ΠΟΕ είναι το 2006, κάτι που θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και τις διαπραγματεύσεις με τα άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου.
71
Το συντομότερο που μπορεί η Ρωσία να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου είναι το 2006, κάτι που θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και τις διαπραγματεύσεις με τα άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί.
Η Ρωσία υπέγραψε την Παρασκευή συμφωνία με την ΕΕ για τους όρους εισόδου της στον ΠΟΕ, αλλά πρέπει να υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες και με άλλα μέλη του διεθνούς οργανισμού, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.
«Η Ρωσία έχει διανύσει μόνον τα 2/3 της απόστασης. Η ολοκλήρωση θα έρθει όταν μέσα στον ΠΟΕ υπάρξει συναίνεση ότι η Ρωσία έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Το δεύτερο μέρος αφορά τις διμερείς συμφωνίες» ανέφερε ο Λαμί σε συνέντευξή του σε πολωνική εφημερίδα.
Όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ρωσίας, απάντησε: «Εξαρτάται από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και από την ικανότητα της ίδιας της Ρωσίας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι το 2006 θα είναι η πιο κοντινή ημερομηνία».
Η νέα, διευρυμένη ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, απορροφώντας το 55% του εμπορίου της.
Ο Λαμί χαιρέτισε επίσης τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα επισπεύσει την επικύρωση του πρωτοκόλλου του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές.
Σημειώνεται ότι το μέλλον του πρωτοκόλλου εξαρτάται από τη Μόσχα, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ αποχώρησαν το 2001. Η συμφωνία θα μπει σε εφαρμογή όταν επικυρωθεί από τα κράτη που συγκεντρώνουν το 55% των εκπομπών αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Και μόνο η ποσόστωση της Ρωσίας μπορεί να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτή ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442