
Εφ όλης της ύλης διάλογο πριν από τις ευρωεκλογές ζητά ο Συνασπισμός
Την ανάγκη για εφ όλης της ύλης διάλογο εν όψει των ευρωεκλογών ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων και των ευρωψηφοδελτίων επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, με αφορμή την ανακοίνωση των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
71
Την ανάγκη για εφ όλης της ύλης διάλογο εν όψει των ευρωεκλογών ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων και των ευρωψηφοδελτίων επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός, με αφορμή την ανακοίνωση των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Συνασπισμός εκτιμά ότι ο διάλογος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πορεία της ΕΕ και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ένωση. Σε ό,τι αφορά στα ευρωψηφοδέλτια των δυο μεγαλύτερων κομμάτων, παρατηρεί μεταξύ άλλων: «Με την εξάντληση της σχετικής εκ του νόμου προθεσμίας και χωρίς να υπάρξει διαδικασία απόφασης ή έστω διαμόρφωσης γνώμης οιουδήποτε αρμοδίου συλλογικού οργάνου, παρά μόνο η προσωπική επιλογή του προέδρου, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. έδωσαν στη δημοσιότητα τα ευρωψηφοδέλτιά τους».
»Η μεθοδολογία αυτή, που για μια ακόμη φορά βρίσκεται στον αντίποδα όσων είχαν ακουστεί προσφάτως περί συμμετοχικής δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού, όπως βεβαίως και οι απόψεις των κομμάτων και τα προτεινόμενα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια, τίθενται στην κρίση και την επιλογή του ελληνικού λαού στις εκλογές της 13ης Ιουνίου».
Σε ό,τι αφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο ΣΥΝ τονίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν συζητήσεις εφ όλης της ύλης και ειδικότερα για την πορεία της ΕΕ και τις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων και τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων» και σημειώνει ότι «η καθυστέρηση για τη διοργάνωση αυτών των συζητήσεων μόνο ως πρόσχημα μπορεί να εκληφθεί για όσους δεν θέλουν να πραγματοποιηθούν».
Υπογραμμίζει δε ότι «αύριο κιόλας πρέπει οι σχετικές ρυθμίσεις για τις τηλεοπτικές συζητήσεις να ολοκληρωθούν, έτσι ώστε στο λίγο χρόνο που απομένει να μην υπάρχει περιθώριο για αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις διαδικαστικού χαρακτήρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Αποχωρήσεις, διχασμός και στο βάθος οι «κομμένοι»
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 4.734 οι νεκροί από τους σεισμούς σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
- Ντούα Λίπα: Ηχηρή παρέμβαση για την Αλβανία – Υπέρ της Επανάστασης των Φλαμίνγκο, κατά του Ράμα
- H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε επίσημα τον Τίλεμανς (pics+vids)
- Γιατί γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεις πάρκινγκ; Μία έρευνα δίνει την απάντηση
- Αναφορές για βύθιση φορτηγού πλοίου χύδην φορτίου στο Μπάνταρ Αμπάς του Ορμούζ [βίντεο]
